Contul de Netflix va putea fi accesat dintr-o singură locuinţă. Soluţia găsită pentru călătorii. La un pas de "dosarul cu şină"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la John-Mark Smith, Pexels
Fotografie de la John-Mark Smith, Pexels
Netflix mai are un pic şi introduce "dosarul cu şină", în goana după limitarea împărţirii contului cu alte persoane. Astfel, compania anunţă că se va ajunge până la accesarea unui cont de Netflix dintr-o singură locuinţă, în timp ce pentru călătorii vor trebui depuse... cereri. 

Schimbări în ceea ce priveşte Netflix au apărut deja în mai multe ţări, astfel că mai e puţin până când măsurile vor fi introduse la nivel global. Gigantul de streaming consideră că sunt peste 100 de milioane de conturi pe care le folosesc mai multe persoane, nu doar plătitorul, lucru care "submineaază abilitatea pe termen lung de a investi şi de a îmbunătăţi Netflix", scrie The Hill

Astfel, deşi compania se aşteaptă ca unele conturi să fie închise după introducerea noilor măsuri, este de aşteptat şi ca mulţi dintre cei care accesează acum serviciul de pe contul altora să înceapă să plătească şi ei pentru acces la filme şi seriale. 

Netflix a testat chiar şi posibilitatea ca toate conturile secundare de pe un cont principal să plătească pentru parolă. Dar măsura care pare că va fi impusă va fi cea a contului principal, care va putea fi folosit doar într-o gospodărie. 

Astfel, deţinătorii de cont Netflix vor trebui să îşi seteze locaţia primară când se vor conecta la un TV cu acces la Wi-Fi. Apoi, toate dispozitivele conectate la acea reţea Wi-Fi vor putea accesa contul de Netflix. Dispozitivele din afara locaţiei nu se vor mai putea conecta şi ar urma să fie blocate. Dacă deţinătorul contului nu îşi va seta locaţia principală, atunci compania se va folosi de adresa de IP, de ID-ul dispozitivului şi de activitatea de pe cont. 

Odată stabilită locaţia principală, utilizatorii trebuie să vizioneze un film sau un serial de pe platformă măcar o dată la 31 de zile, pentru a-şi ţine dispozitivele conectate la locaţie. 

Dacă vrei să dai acces la cont unei persoane care nu este în locuinţa principală, atunci va trebui plătită o taxă. 

Cerere pentru a te uita la Netflix în călătorii 

Dacă vei dori să te uiţi la vreun film sau serial pe Netflix în timp ce eşti în afara locaţiei principale, atunci vei avea nevoie de... "un dosar cu şină". Asta pentru că fie va trebui să adaugi un "dispozitiv de încredere" când încă eşti în locuinţă, fie să faci o cerere pentru un cod temporar care să îţi verifice dispozitivul, şi astfel să te poţi uita la Netflix. Dar atenţie, nu vei putea face asta mai mult de 7 zile consecutiv. 

Fostul CEO al Netflix, Reed Hastings, era de părere că "împărţitul parolei este ceva cu care trebuie să învăţăm să trăim". Din 2016, însă, de când a fost făcută această declaraţie, şi până acum, optica companiei s-a schimbat drastic. 

Iar asta este vizibil şi în ceea ce priveşte reclamele. Dacă Hastings era total împotriva acestui lucru, din noiembrie 2022 Netflix a introdus un plan de abonament care include reclame, 4-5 minute la fiecare oră. Iar utilizatorii care aleg acest plan de abonament nici nu au acces la întreaga bibliotecă Netlflix. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel