Data actualizării:
Data publicării:

Controverse cu 'ieftinirea' produselor. Ce am găsit la Mega Image / foto

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
De marți, 1 august 2023, anumite alimente de bază sunt mai ieftine, cel puțin teoretic, după ce guvernul a luat măsuri de reducere a prețurilor în colaborare cu marii retaileri. 

Ieri, am analizat prețurile produselor din două magazine dintr-un cartier din Cluj-Napoca, respectiv Profi și Mega Image. Astăzi, 1 august 2023, am revenit la Mega Image pentru a vedea dacă există schimbări.

După cum puteți observa în poze prețul la capitolul legume proaspete vrac este neschimbat față de ieri 31 iulie 2023, respectiv 3,92 RON costă 1 Kg de roșii, iar 1 kg de castraveți costă 4,89 RON. Mai mult, nici eticheta nu prezintă modificări.

FOTO - 31 Iulie 2023

FOTO - 1 August 2023

Citește și - Etichetă 'Produs în România', dar cu ingrediente din import. Cum sunt păcăliți clienții / foto

Lista produselor „ieftine” începând cu 1 august 2023:

1. Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialităţi

2. Lapte de vacă de consum 1 l, grăsime 1,5%, cu excepţia UHT

3. Brânză telemea de vacă vrac

4. Iaurt simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame

5. Făină albă de grâu "000" 1 kg

6. Mălai 1 kg

7. Ouă de găină calibrul M 10 buc.

8. Ulei de floarea-soarelui 1 l

9. Carne proaspătă pui*

* Carne pui, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os şi aripi de pui, varianta standard.

10. Carne proaspătă porc**

** Carne porc, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: carne porc lucru, pulpă porc cu os şi fără os, spată de porc.

11. Legume proaspete vrac***

*** Legume proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: roşii, ceapă, castraveţi, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca şi ardei capia.

12. Fructe proaspete vrac****

**** Fructe proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă mere roşii şi mere golden, prune, pepene roşu, struguri de masă.

13. Cartofi proaspeţi albi vrac

14. Zahăr alb tos 1 kg.

 

Citește și - Mega Image și Profi, printre magazinele care au afișat deja produsele la preț redus. Cât costa laptele înainte de ieftinire

Citește și - Marile reduceri sau marea păcăleală? Cât costa kilogramul de pepene pe 23 iulie 2023 și care este prețul azi, după ieftinire / foto

 

De marți, 1 august 2023, anumite alimente de bază ar trebui să se ieftinească, după ce guvernul a luat măsuri de reducere a prețurilor în colaborare cu marii retaileri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel