Data publicării:

Controversă la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați. Puiu Lucian Georgescu: Adevărata poveste a alegerilor din 14 decembrie 2023 / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Crișan Andreescu
Crișan Andreescu
Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, a vorbit despre amenințările și intimidările prin care a trecut în timpul alegerilor pentru funcția din cadrul instituției de învățământ.

Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, a fost invitat la interviurile DC News, unde a vorbit despre amenințările și intimidările prin care a trecut în perioada alegerilor pentru funcția pe care o deține la instituția de învățământ.

„Au fost alegeri la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați, le-ați câștigat, iar Senatul a validat în unanimitate. Apoi au început problemele“, a punctat Val Vâlcu.

„Problemele au început în perioada dinaintea alegerilor. A fost o stare tensionată, cu foarte multe amenințări din partea echipei adverse. Totul a culminat pe 7 decembrie, cu o săptămână înainte de alegeri, care au fost pe 14 decembrie“, a spus rectorul Puiu Lucian Georgescu.

„Aveam o festivitate cu o personalitate științifică destul de cunoscută, care era programată pe data de 7 decembrie la ora 12:00. Marți am primit convocare de la Parchet la Universitate, ca să vadă toată lumea, nu pe adresa mea de acasă. Am fost convocat exact joi la ora 12:00. Nu mi s-a spus despre ce este vorba, am rugat un avocat să se ducă și să încerce să amâne, iar domnul procuror mi-a zis că dacă nu ajung, mă va aduce cu cătușe. M-am prezentat la ora 12:00 și mi s-a adus la cunoștință că sunt suspect într-un dosar de delapidare rezultat în urma activităților PFA-ului meu din 2014-2016. I-am explicat domnului procuror că au mai fost discuțiile astea în 2017-2018 și după două procese succesive, ambele instanțe au spus că nu există vreun fel de prejudiciu. Acum s-a reîncălzit această chestiune“, a explicat rectorul.

„Pe 14 decembrie s-au făcut alegeri pe care le-am câștigat. Pe 15, Senatul a validat în unanimitate rezultatul alegerilor, iar apoi doi din membrii Senatului, care au votat pe 15, au depus o petiție”, a mai zis rectorul.

Ce a urmat aflați aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel