Angela Gheorghiu, criticată dur după ce a întrerupt o reprezentație a operei „Tosca”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Renumita soprană Angela Gheorghiu a provocat o reacție negativă din partea publicului după ce a întrerupt brusc o reprezentație a operei „Tosca” de Puccini la Seul.

Incidentul a avut loc duminică, în timpul unui spectacol la Centrul Sejong pentru Artele Spectacolului, stârnind dezamăgirea și furia fanilor operei care așteptaseră cu nerăbdare să o vadă pe celebră soprană pe scenă.

În timpul actului al treilea, tenorul coreean Alfred Kim interpreta celebra arie „E lucevan le stelle”, răspunzând solicitărilor publicului pentru un bis, când Gheorghiu a intervenit. Făcând semn orchestrei să se oprească, soprana română a întrerupt momentul, în ciuda eforturilor dirijorului Jee Joong-bae de a continua. Gheorghiu a afirmat pe scenă: „Scuzați-mă. Este un spectacol, nu un recital. Respectați-mă”.

După această intervenție, reprezentația a continuat, dar Gheorghiu, în vârstă de 59 de ani, a refuzat să apară la aplauzele finale. Când bas-baritonul Samuel Youn a încercat să o aducă pe scenă, publicul a întâmpinat-o cu huiduieli. Ea a mers câțiva pași pe scenă, doar pentru a se întoarce rapid și a pleca, lăsând publicul dezamăgit și nedumerit.

Reacții negative și solicitări de scuze

Comportamentul sopranei a declanșat un val de critici din partea spectatorilor, care au considerat gestul ei lipsit de respect față de publicul coreean. Mulți au solicitat rambursarea biletelor, iar rețelele sociale s-au umplut de comentarii critice. Un utilizator a descris atitudinea sopranei ca fiind „arogantă și exasperantă”, în timp ce altcineva a catalogat întreaga situație drept „un dezastru complet”.

Spectacolul a fost parte a unui eveniment dedicat comemorării a 100 de ani de la moartea compozitorului Puccini și s-a desfășurat pe parcursul a patru zile, începând de joi până duminică. Angela Gheorghiu a interpretat rolul principal atât în spectacolul de deschidere, cât și în cel de încheiere.

Reacția organizatorilor

Opera Metropolitană din Seul și Centrul Sejong pentru Artele Spectacolului, organizatorii evenimentului, au emis o declarație prin care au condamnat gestul sopranei, solicitându-i scuze oficiale și calificând incidentul drept „fără precedent”.

„Nu am primit nicio explicație din partea doamnei Gheorghiu cu privire la acest incident. Am trimis o plângere oficială companiei care o reprezintă și am cerut scuze din partea ei. Așteptăm răspunsul său pentru a decide pașii următori”, a declarat un oficial al Centrului Sejong. De asemenea, organizatorii și-au cerut scuze publicului pentru întreruperea spectacolului.

„Nu ne-am confruntat cu o astfel de situație până acum. Ne documentăm despre cum au fost gestionate incidente similare în alte țări pentru a lua o decizie informată”, a adăugat oficialul.

Precedentele controverselor

Angela Gheorghiu nu este străină de controverse. Cunoscuta soprană a avut în trecut alte incidente pe scenă din cauza personalității sale puternice. În 2016, ea a refuzat să continue o reprezentație a operei „Tosca” la Viena, după ce tenorul Jonas Kaufmann a interpretat un bis în timpul spectacolului, întârziind astfel producția și obligându-l pe Kaufmann să își ceară scuze publicului.

Incidentul de la Seul aduce din nou în prim-plan stilul de lucru controversat al sopranei, atrăgând atenția asupra echilibrului dificil între libertatea artistică și respectul pentru colegi și public, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel