Controversă cu votul la moţiunea împotriva lui Ghinea. Oana Florea (PSD): Vom sesiza CCR! Dacă numărăm voturile din sală, moţiunea a trecut!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Facebook / Camera Deputaților
Foto: Facebook / Camera Deputaților
Situaţie tensionată în Parlament, după votul la moţiunea împotriva ministrului Cristian Ghinea. 

Oana Florea, deputat PSD, a declarat pentru DC News, chiar imediat după ce s-a votat moţiunea, că lucrurile nu sunt tocmai în regulă. Parlamentarul social-democrat a atras atenţia asupra faptului că, deşi anul trecut s-a stabilit ca votul pe tabletă să fie luat în considerare doar la actele normative, s-a întâmplat acest lucru şi la votul pe moţiune, care evident că nu e un act normativ. 

"Se stabilise că se ia în considerare votul pe tabletă pe tot ce ţine de acte normative. Numai că moţiunea nu e act normativ. Dacă numeri voturile din sală de azi, moţiunea împotriva ministrului Ghinea a trecut. Liberalii vor însă să se ţină cont şi de voturile de pe tabletă dar, cum spuneam, acela a fost prevăzut când s-a schimbat regulamentul anul trecut, urmare a pandemiei, doar pentru acte normative. E o dezbatere întreagă în plenul Camerei Deputaţilor, chiar acum când vorbim, dacă moţiunea a trecut sau nu. Dacă se consideră că moţiunea a fost respinsă cu voturile de pe tabletă, PSD va face contestaţie la Curtea Constituţională! De asemenea, PSD va depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva preşedintelui de şedinţă, doamna Cristina Prună de la USR", a declarat, pentru DC News, Oana Florea.

Ce s-a întâmplat în Parlament

Camera Deputaților a respins, marți, moțiunea simplă intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”, inițiată de PSD. În favoarea moțiunii au votat 143 deputați, 171 împotrivă , iar unul s-a abținut.

Anunțul a fost făcut de președintele de ședință, Cristina Prună, vicepreședinte USR al Camerei Deputaților

Rezultatul a fost contestat de social-democrați

„Moțiunea simplă a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților. Potrivit art. 129, aliniat 3 din regulamentul Camerei putem dezbate și vota prin mijloacele electronice strict actele normative. Moțiunea simplă nu e un act normativ. Rezultatul pe votul din sală ne arată o diferență de peste 20 de voturi în favoarea adoptării moțiunii simple. Prin urmare, oricât de atașată ați fi de ministrul Ghinea și de partidul din care faceți parte, nu puteți lua în calcul voturile date pe tabletă. Să plece Ghinea, că moțiunea simplă a fost adoptată”, spune Alfred Simonis, în aplauzele colegilor din PSD.

O poziție similară a avut și copreședintele AUR George Simion, care i-a spus Cristinei Prună să „anunțe corect rezultatul, în caz contrar fiind vorba de abuz în serviciu”.

Liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, a respins solicitarea PSD și AUR, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel