
Potrivit Ministerului Muncii, doar 722 de angajați din Educație au intrat oficial în grevă, motiv pentru care doar aceștia vor avea salariile mai mici pe luna trecută, ca urmare a celor 8 zile de grevă între 22 și 31 mai 2023.
Ministerul a specificat faptul că ceilalți angajați care participă la grevă vor beneficia de plata salariilor pentru zilele în care nu au prestat munca la catedră.
Marius Nistor: Plata pe luna mai se face fără a se lua în considerare zilele de grevă
L-am contactat pe Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație, pentru a-i cere o părere privitoare la informațiile furnizate de Ministerul Muncii despre cei 722 de angajați care ar urma să nu-și primească integral salariile. Acesta a clarificat situația și a sugerat că Ministerul Muncii „insinuează“ lucruri neadevărate, pentru că angajații din învățământ nu au putut să-și înregistreze cererile de suspendare a contractelor din muncă deoarece și personalul nedidactic s-a aflat în grevă.
„În situația în care au intrat în grevă inclusiv secretarele și contabilele din unitățile de învățământ, este clar că nu avea cine să opereze suspendarea contractelor de muncă. Totuși, în toate condicile de prezență, toți colegii noștri care au fost în grevă, au consemnat „grevă“, iar datele respective au fost comunicate în fiecare zi de către director, către inspectoratele școlare și Ministerul Educației. Plata drepturilor salariale pe luna mai se face fără a se lua în considerare cele 8 zile de grevă.
Pentru înregistrările în Registrul General de Evidență a Salariaților s-au purtat discuții, iar ele vor fi făcute în momentul în care încetează acest conflict. Colegii noștri au semnat pentru grevă și și-au asumat faptul că nu-și vor primi drepturile salariale în concordanță cu prevederile Legii Dialogului Social. Aceasta este realitatea, indiferent de ce ar încerca să insinueze Ministerul Muncii“, a spus Marius Nistor.
Președintele FSE spune că angajații din educație și-au asumat de la bun început consecințele intrării în grevă, iar în sistemul de învățământ prestează și personal nedidactic, acesta fiind mult mai prost plătit față de profesori.
„Toți angajații au cunoscut consecințele intrării într-o astfel de acțiune. Nu e vorba numai de profesori, ci și de personal nedidactic, oameni care au salariile foarte mici, care au hotărât să protesteze. Și-au asumat acest lucru. Pentru asta ar trebui să merite cel mai mare respect din partea tuturor politicienilor“, a mai spus, pentru DC News, Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie, cu Mihai Voropchievici. Negru la Vârsători, săptămână plină de reuşite pentru Capricorni
- Olguța Berbec nu se lasă, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul: "Merg mai departe. Toată lumea cunoaște adevărul"
- Ţara Galilor a impus limită de viteză de 20 km/h în localitate. Şoferii români, metodă prin care evită să îşi piardă carnetul
- Problemă mare pentru România în 2024 cu prezidenţialele. PNL, PSD, AUR sau USR, cine câştigă
- Pantofii, căştile şi telefonul Laurei Roşca, DJ Lalla, au fost găsite pe malul mării
- Raed Arafat, răspuns ironic pentru primarul din Galaţi, Ionuţ Pucheanu. "Cei deranjaţi de Ro-Alert să nu pună telefonul lângă pat, să îl pună afară"
- Vremea în octombrie. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă la ce temperaturi să ne așteptăm în a două lună de toamnă
- Paracetamolul, pe locul 1 la cauze de toxicitate gravă asupra ficatului. Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţi. "Mergeţi imediat la spital, chiar dacă nu există semne de boală"
- România încă are localități ca acum 100 de ani, în care se pot turna filme precum Moromeții. "La noi e simplu să găsești o lume din trecut și în zilele noastre"
- Elon Musk, pus la punct de Ministerul german de Externe în doar câteva cuvinte pe Twitter