CONTROVERSĂ cu Bacalaureatul. Sorin Naş (Forţa Naţională): Nu poţi face asta!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Examen Bacalaureat
Examen Bacalaureat
Sorin Naș, președintele Forța Națională, a vorbit despre o controversă privind examenele naţionale (Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul) dar şi despre efectul pe care l-ar putea avea schimbările provocate anul acesta de coronavirus. 

Într-un interviu acordat DC News, Sorin Naş, preşedintele Forţa Naţională, a vorbit despre o controversă privind examenele de Evaluare Naţională şi Bacalureat. 

"Nu poţi, printr-un examen la două materii, după patru ani de liceu, să îi anulezi tu, instituţie a statului, elevului, patru ani de şcoală unui elev. Că practic asta faci printr-un astfel de examen. E important să-i pregătim pe copii, pe tineri, pentru viaţă, nu pentru şcoală, nu pentru a obţine o diplomă, o hârtie, care după aia nu are nicio valoare dacă nu ştii să o pui în practică, să o pui în valoare.

Trebuie să-i pregătim pe tineri pentru viaţă. Uite, acum putem spune că generaţiile absolvente de anul acesta, de clasa a VIII-a şi a XII-a sunt generaţii de sacrificiu pe de o parte dar părerea mea este că tocmai aceste generaţii vor asigura schimbarea reală în societate. De ce? Pentru că această situaţie din acest an reprezintă şi o provocare pentru ei şi vor înţelege mult mai bine, vor începe să-şi pună întrebări, vor analiza mai profund şi vor înţelege poate chiar care este sensul lor, ce-şi doresc în viaţă, îşi vor pune mai multe întrebări.

Cred că societatea de astăzi, tinerii şi copiii suferă de o lipsă de analiză şi de a-şi pune întrebări existenţiale nu neapărat legate de o materie sau alta. Şi vedem în rândul tinerilor chiar absolvenţi de facultate că nu-şi găsesc rolul în societate, că nu au o ţintă, nu au nişte valori la care să se raporteze. E trist", a declarat Sorin Naş.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel