Data publicării:

Controlul bolilor netransmisibile, cardio și cerebrovasculare, cancerul și diabetul, priorităţi ale Ministerului Sănătăţii

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a trasat priorităţile ministerului pe care îl conduce. 

"Finalizarea proiectelor majore de investiții în sistemul de sănătate și a reformei din sistem sunt esențiale pentru ca populația României să aibă un acces semnificativ mai bun la servicii de sănătate.

Mulțumesc președintelui PSD și prim-ministrului României, domnul Marcel Ciolacu, precum și echipei social democrate pentru încrederea acordată într-un mandat al continuității și consolidării numeroaselor proiecte deja începute: peste 2 miliarde de euro în investiții în infrastructura sanitară prin PNRR, la care se adaugă construcția celor 3 spitale regionale și a centrelor pentru mari arși.

Controlul bolilor netransmisibile, cardio și cerebrovasculare, cancerul și diabetul sunt priorități ale activității Ministerului Sănătății! Am reușit să punem la dispoziția pacientilor oncologici 7 centre noi de radioterapie, am introdus numeroase medicamente inovative compensate și gratuite, și finalizăm, împreună cu CNAS, normele pentru un mai bun acces al pacienților la asistență medicală primară și ambulatorie dar și la servicii medicale preventive.

Echipa Ministerului Sănătății lucrează direct cu specialiștii din domeniul medical pentru concretizarea acestor obiective, prin asumare, profesionalism și bună credință", a scris Alexandru Rafila pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel