Controalele de la frontiere, o decizie a Germaniei, ”inacceptabilă” pentru Polonia
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Premierul Poloniei, Donald Tusk, consideră ”inacceptabil” anunțul privind controalele la toate frontierele Germaniei. Care este soluția pe care o vede Varșovia în cazul migrației.

Donald Tusk, premierul Poloniei, a denunțat ca fiind ”inacceptabil” anunțul Germaniei privind o înăsprire a politicii migratorii prin controale la toate granițele, relatează AFP, scrie Agerpres.

Citește și: Germania, controale la frontieră. UE vrea măsuri ”proporționale”, dar ”strict excepționale”

Germania a decis luni să instaureze controale la frontiere pentru a combate imigrația ilegală, care a devenit din nou o problemă politică majoră pentru guvernul lui Olaf Scholz în fața ascensiunii extremei drepte.

”Acest tip de acțiune este inacceptabil din punctul de vedere al Poloniei”, a spus Tusk într-un discurs televizat adresat ambasadorilor polonezi reuniți la Varșovia pentru o conferință anuală.

Potrivit lui Tusk, ”ceea ce are nevoie Polonia nu este o consolidare a controalelor la frontierele noastre, ci o mai mare participare a țărilor, inclusiv a țărilor precum Germania, la supravegherea și securitatea frontierelor externe ale Uniunii Europene”, în special pentru a face față unui val de imigrație ilegală orchestrat, potrivit Varșoviei, de Rusia și Belarus.

Șeful guvernului polonez își dorește o consultare cu privire la noua situație pentru țările vecine Germaniei.

”În următoarele ore, ne vom adresa celorlalte țări afectate de aceste decizii ale Berlinului, pentru a ne concentra de urgență asupra unei reacții în cadrul Uniunii Europene pe această temă. Cu toți vecinii statului german”, a spus Tusk.

Conform anunțurilor făcute de Berlin, controalele la frontierele cu Franța, Luxemburg, Țările de Jos, Belgia și Danemarca vor fi introduse pentru șase luni începând cu 16 septembrie. Ele se vor adăuga la controalele deja existente la frontierele cu Polonia, Republica Cehă, Austria și Elveția.

Citește și: Autorul atacului sângeros din Germania, suspectat că aparține unui ”grup terorist” a fost închis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel