Controale la ”Matei Balș”. Gâdea: S-a dat un ORDIN prin care sunt declanșate mai multe anchete
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Mihai Gâdea a vorbit despre controalele efectuate la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Mihai Gâdea a vorbit, la Sinteza Zilei, despre controalele care s-au făcut la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș“:

„Documentul nostru ne arată că la Balș s-a dat un ordin prin care sunt declanșate mai multe anchete, mai mult de două. În Articolul 1 din Ordinul cu privire la Spitalul Matei Balș, Corpul de Control al primului ministru va efectua o acțiune de control la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș“.

Obiectele acțiunii de control sunt:

1. Verificarea respectării prevederilor legale și a normelor interne;

2. Verificarea circumstanțelor;

3. Verificare respectării prevederilor legale cu privire la atribuirea contractelor;

4. Încheierea și reluarea contractelor la nivelul inechității precum și realizarea programelor anuale de investiții;

5. Verificarea respectării prevederilor legale cu privire la constituirea și realizarea veniturilor și angajarea și efectuarea cheltuielilor;

Acțiunea de control se desfășoară începând cu data de 29.01 până pe 12.03. Perioada supusă acțiunii de control este de la 1 ianuarie 2018 până în prezent, pe 3 ani. În situația în care echipa de control constată că anumite date au fost inițiate anterior datei de 01.02.2018, se va putea extinde perioada supusă controlului. Deci, Corpul de Control al primului-ministru se duce să verifice pe ultimii 3 ani și dacă vor considera, pot să verifice pe ultimii 1000 de ani. Corpul de Control al Ministerului Sănătății e al doilea control, Procuratura face, de asemenea, control, deci al treilea. Trei controale pe ultimii 3 ani. Procuratura e cea mai îndreptățită“, a precizat Mihai Gâdea.

VEZI ȘI: Vlad Voiculescu și Stelian Ion țineau la sertar OUG pentru investiții în secțiile ATI. După incendiul de la Balș, răspunde USR?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel