Data publicării:

Contraofensiva Ucrainei. SUA, precizări despre progresul în teren al trupelor ucrainene și daunele provocate de Rusia

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a venit cu noi informații privitoare la progresele ucrainenilor pe câmpul de luptă.

Contraofensiva Ucrainei de luni de zile face progrese constante, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, potrivit CNN.

„Trupele ucrainene curajoase străbat liniile puternic fortificate ale armatei de agresiune a Rusiei”, a declarat Austin la reuniunea de marți a Grupului de Contact pentru Apărare a Ucrainei, un bloc de 54 de țări care oferă sprijin militar Kievului.

Austin a făcut presiuni pe alți reprezentanți la întâlnire, care are loc la Baza Aeriană Ramstein din Germania, să continue să ofere Ucrainei asistență de securitate. El a spus că Ucrainei câștigă teren pe câmpul de luptă „în funcție de capacitățile cruciale oferite de membrii acestui grup de contact”.

Peste 76 de miliarde de dolari în asistență directă de securitate au fost acordate Ucrainei până acum, a spus Austin. Cu toate acestea, el a adăugat că Ucraina are nevoie în continuare de sisteme de apărare aeriană.

„Apărarea aeriană salvează vieți. Așa că îndemn acest grup să continue să ofere apărare aeriană de la sol pentru Ucraina”, a spus el.

„Angajamentul nostru comun va fi vital în timpul luptelor actuale – și pentru drumul lung de urmat”, a mai adăugat Austin.

Austin a spus că atacurile rusești asupra infrastructurii cerealelor din Ucraina amenință direct securitatea alimentară globală.

Moscova vizează infrastructura ucraineană din iulie, când s-a retras dintr-un acord care le-a permis navelor ucrainene să ocolească blocada rusă a porturilor ucrainene de la Marea Neagră și să navigheze  către strâmtoarea Bosfor pentru a ajunge pe piețele globale.

Austin a susținut că Kremlinul a distrus „cel puțin 280.000 de tone de cereale. Este suficient pentru a hrăni până la 10,5 milioane de oameni timp de un an”.

„Cu cât Rusia își prelungește mai mult războiul, cu atât cruzimea ei devine mai spectaculoasă. Asaltul Rusiei a ajuns mult dincolo de câmpul de luptă și a provocat suferințe umane nespuse”, a spus Austin.

„Istoria va judeca toată nebunia invaziei nesăbuite, crude și neprovocate de către Putin a vecinului său pașnic”, a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel