Contraofensiva ucraineană ar fi început. Chirieac: Probabil că va fi o reuniune de urgenţă a NATO, o întâlnire între Putin şi Erdogan
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Алесь Усцінаў )
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Алесь Усцінаў )
Washington Post spune că ar fi început contraofensiva ucraineană, atacurile fiind intensificate de seara trecută, pe linia frontului din partea de sud-est a țării. Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac.

Potrivit jurnaliștilor, patru membri ai armatei, inclusiv mai mulţi ofiţeri, ar fi oferit informații sub protecţia anonimatului, deoarece nu ar fi fost autorizaţi să vorbească despre acest subiect. În urmă cu două zile, chiar preşedintele Zelenski spunea că va începe contraofensiva.

"Ne aşteptăm să oscileze bursele"

"Odată începută, contraofensiva nu mai este secretă. Se transmite din prima linie către comandaţii ruşii - "vin ucrainenii peste noi". Chestiunea asta că o să o mai ţii secretă... Exclus! Washington Post probabil că a aflat-o pe surse americane, fiind în contact permanent şi în colaborare cu Kievul. Suntem în plină contraofensivă ucraineană, ne aşteptăm să oscileze bursele - s-ar putea să crească preţul la petrol. Nu doar fiindcă Arabia Saudită a redus producţia, dar şi din această cauză. Să vedem ce se va întâmplă cu această contraofensivă. De altfel, aruncarea în aer a barajului (n.r. de la Nipru) cred că are o legătură cu această dată a începerii contraofensivei, dacă mă întrebaţi", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

"Probabil că va fi o reuniune de urgenţă a NATO, o întâlnire între Putin şi Erdogan"

"Probabil, comandaţii militari ucraineni au hotărât că acesta este un moment bun. Se ţine seama şi de starea vremii, şi de moralul trupelor, şi de capacitatea de foc, şi de capacitatea logistică, de aprovizionarea cu muniţie, hrană pentru trupe.. Probabil că dânşii au considerat că este un moment... Dar, să vedem, că, în momentul ăsta, prin aruncarea în aer a barajului - nu ştim cine a făcut-o - Crimeea rămâne fără apă potabilă. Să vedem ce se va întâmpla. Deocamdată, ruşii au distrus nişte echipamente agricole şi au spus că sunt tancuri Leopard. Am văzut pozele în care se vede că au distrus nişte tractoare. Să vedem cum va riposta Moscova.

Nu ştiu unde se va opri, când se va opri. Va însemna eliberarea completă a Ucrainei sau se va opri în mlaştina Niprului această contraofensivă... Oricum, este importantă pentru noi toţi. Lucrurile se vor precipita şi pe burse, dar şi politic. Probabil că va fi o reuniune de urgenţă a NATO, o întâlnire de urgenţă între Putin şi Erdogan. Poate că se vor solicita noi resurse, inclusiv militare sau mai ales militare, dar şi financiare pentru Ucraina. Intrăm într-o nouă etapă a războiului. Dacă această contraofensivă eşuează, să ştiţi că nu este bine pentru Kiev", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel