Contrabandiști, OPRIȚI cu focuri de armă la granița cu Ucraina
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din Botoşani au tras focuri de armă pentru reţinerea a doi tineri care efectuau un transport de peste 4.500 de pachete de ţigări de contrabandă.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Dorohoi au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona localităţii Ibăneşti. 

"Aceştia au observat, deplasându-se către localitatea de frontieră Ibăneşti, judeţul Botoşani, un atelaj hipo în care se aflau două persoane şi mai multe colete cu ţigări. La somaţia verbală regulamentară efectuată de către poliţiştii de frontieră, persoanele care se aflau în atelaj au încercat să fugă, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând patru focuri de avertisment în plan vertical", se precizează în comunicatul de presă. 

În urma acţiunii, cele două persoane, de 18 ani, respectiv 24 de ani, au fost reţinute. 

Tinerii au declarat poliţiştilor de frontieră că au descoperit coletele cu ţigări în pădure şi intenţionau să le ducă acasă. 

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.504 pachete cu ţigări, cu timbru de acciză din Ucraina, în valoare totală de 40.941 lei. 

Tinerii sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel