Contestaţii la Bacalaureat 2011: În judeţul Arad, promovabilitatea cu un procent după contestaţii, la 37,46 la sută
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Arad a crescut cu un procent după recorectarea lucrărilor la care notele au fost contestate, ajungând la 37,46 la sută, iar 46 de candidaţi respinşi iniţial au promovat examenul după ce au depus contestaţie.

După centralizarea rezultatelor de la contestaţii, inspectorul şcolar general din Arad, Mirela Aldescu, a declarat, vineri, că există 471 de lucrări cu note modificate, jumătate dintre medii fiind mai mici decât iniţial, transmite Mediafax.

Astfel, 247 de candidaţi au beneficiat de mărirea notei, iar 224 de candidaţi au obţinut note mai mici decât cele iniţiale.

Totodată, 64 dintre candidaţii ale căror note iniţiale erau sub cinci au obţinut, după recorectare, note peste cinci, iar 54 dintre candidaţii cu note mai mari sau egale cu cinci au obţinut note sub cinci, în urma contestaţiilor.

"În ceea ce priveşte statutul candidaţilor, 46 de candidaţi respinşi iniţial au reuşit să promoveze examenul în urma contestaţiilor. Astfel, procentul de promovabilitate în sesiunea iunie-iulie 2011 a examenului de bacalaureat este de 37,46", a declarat Aldescu.

Promovabilitatea anunţată înainte de contestaţii în Arad a fost de 36,43 la sută, comparativ cu 86,38 la sută în iulie 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel