Contestația lui Andrew Tate privind confiscarea bunurilor, admisă de Curtea de Apel București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: FreePik
Foto: FreePik
Curtea de Apel București va analiza din nou confiscarea bunurilor lui Andrew Tate.

O instanță din România a acceptat contestația înaintată de influencerul american-britanic Andrew Tate împotriva confiscării bunurilor sale în cadrul unui dosar penal de trafic de persoane aflat pe rol, ceea ce înseamnă că judecătorii trebuie să se pronunțe din nou asupra verdictului, informează Reuters.

Tate, care a câștigat milioane de fani prin promovarea unui stil de viață ultra-masculin, a fost inculpat în iunie împreună cu fratele său Tristan și două românce pentru trafic de persoane, viol și formarea unei bande criminale pentru exploatarea sexuală a femeilor, acuzații pe care le-au negat. Încă nu se știe când va începe procesul lor.

În ianuarie 2023, autoritățile române au declarat că au confiscat bunuri și bani în valoare de 18 milioane de lei (4 milioane de dolari) în cadrul unei anchete penale asupra Tate, inclusiv numerar, ceasuri de designer și mașini de lux. O lună mai târziu, procurorii au spus că au confiscat și unele proprietăți și criptomonede.

În decembrie, Tribunalul București a respins contestația lui Tate împotriva sechestrului bunurilor, dar luni, Curtea de Apel București i-a admis cererea și a dispus reanalizarea sechestrului. Din punct de vedere tehnic, bunurile rămân sechestrate până la următoarea reevaluare și hotărâre.

„Salutăm decizia de astăzi și apreciem judecătorul pentru ceea ce considerăm a fi o hotărâre corectă și justificată din punct de vedere juridic”, a declarat Eugen Vidineac, consilier principal al Tate, într-un comunicat.

Unitatea de urmărire împotriva criminalității organizate din România, DIICOT, nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Ce urmează

Nu este clar când va avea loc procesul Tate și a celor două românce. În timp ce ancheta s-a încheiat când cei patru au fost inculpați, dosarul este acum la camera preliminară a Tribunalului București, care trebuie să verifice dosarele pentru a le asigura legalitatea.

Procesul nu poate începe până la finalizarea procesului, dar instanțele din România rămân încărcate de dosare.

Frații Tate au fost ținuți în custodia poliției în așteptarea unei anchete penale de la sfârșitul lunii decembrie 2022 până în aprilie, pentru a-i împiedica să fugă din țară sau să modifice probe.

Apoi au fost puși în arest la domiciliu până în august. De atunci, aceștia se află sub control judiciar, o măsură preventivă mai ușoară, ceea ce înseamnă că au verificări regulate la poliție, dar se pot deplasa liber, cu excepția părăsirii țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel