Containere marfă, vamă. Teodorovici: ”Nu că furi, dar e un tratament mai prietenos”
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Eugen Teodorovici, ministrul Economiei, a răspuns în emisiunea România 9 de la TVR la unele întrebări legate de ce ar trebui schimbat în România 'ca să ne fie mai bine'. 

”Uite, vă dau un exemplu, ca să vedeți că sunt foarte multe lucruri care trebuie să fie schimbate în sensul pe care ni-l dorim cu toții: intră în România cam 1,5 miloane de containere. Și am avut chiar azi noapte discuția asta la minister, cerându-i șefului de la vamă să-mi prezinte o situație pentru a vedea de ce 900.000 de containere dintre ele se vămuiesc în afara României (în state europene membre). Asta înseamnă că în alt stat european, nu că furi, dar au un tratament mult mai prietenos. Poate că sunt taxe mai reduse. Să aflu, țară cu țară unde ele se vămuiesc, care este diferența la ce au ele acolo și avem noi în România. Pentru că ideea este să-i atragem la noi pentru vămuire, pentru a încasa ca și buget și nu numai”, a precizat Teodorovici, la România 9.

”Vom face o analiză pe fiecare țară unde se vămuiesc containerele și comparăm: control, taxe, timp de așteptare și toate celelalte. Și toate astea trebuie să se regăsească în România ca fiind un mediu mult mai prietenos. Pentru că cele 900.000 de mii de containere să aleagă România ca destinație de vămuire și nu alte state”, a încheiat ministrul Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel