Consumul de internet, consecințe asupra mediului. Semnal de alarmă de la Bruxelles: "Va trebui să dezvoltăm tehnologii"
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Margrethe Vestager a avertizat în legătură cu nevoia masivă a internetului de energie electrică şi consecinţele acestui lucru asupra mediului, într-un interviu publicat duminică - informează dpa.

O digitalizare suplimentară va necesita şi mai multă energie electrică, a declarat politiciana daneză pentru ziarele grupului media Funke, potrivit Agerpres.

Rularea filmelor consumă extrem de multă energie. Sau luaţi în considerare huburile de servere care au nevoie de aer condiţionat, a spus Vestager.

Aceasta va fi o provocare enormă pentru ambiţia Uniunii Europene de a deveni neutră de carbon până în 2050, a subliniat aceasta. "Va trebui să dezvoltăm tehnologii cu noul Pact ecologic european pentru a reduce la minimum consumul de energie şi a îmbunătăţi eficienţa energetică, a adăugat oficialul european, referindu-se la emblematicul program de mediu al blocului, prezentat săptămâna aceasta, prin care se urmăreşte ca până în 2050 în UE să nu mai existe emisii nete de gaze cu efect de seră.

Platformele de streaming, 200 de miliarde de kilowaţi pe oră

Lupta împotriva schimbărilor climatice nu poate fi câştigată fără soluţii digitale, a adăugat Vestager, vicepreşedintă a Comisiei Europene responsabilă de agenda cu privire la o Europă pregătită pentru era digitală.

La nivel mondial, platforme de streaming precum Netflix şi YouTube şi serviciile de conferinţe video, cum ar fi Skype, folosesc 200 de miliarde de kilowaţi pe oră de energie electrică în fiecare an, conform cifrelor furnizate de compania de energie Eon din Germania. Anul trecut, platformele de streaming au folosit la fel de multă energie electrică ca toate gospodăriile private din Germania, Italia şi Polonia împreună, a arătat Vestager.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel