Consumul de electricitate, restricţionat în Japonia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fukushima-007
Fukushima-007

Guvernul japonez a hotărât ca începând de vineri, 1 iulie, să restricţioneze consumul general de electricitate din estul ţării, pentru a preveni producerea penelor de curent, în contextual crizei nucleare de la Fukushima, relatează Agerpres, citând agenţiile de presă internaţionale.

autor: Cătălin Cincu

Începând de astăzi, cei mai mari consumatori de energie electrică (fabrici, clădiri de birouri, universităţi şi magazine) din regiunea Tokyo vor reduce cu 15% consumul de curent faţă de anul trecut.

Companii precum Nissan, Honda sau Fuji au decis încetarea activităţii în fiecare joi a săptămânii, în timp ce Toyota a optat pentru ziua de vineri.

Un reprezentant al Ministerului Comerţului a indicat că încălcarea acestei decizii se pedepseşte cu amenzi de până la un milion de yeni (124.000 dolari).

Respectiva măsură de austeritate a fost dictată de criza nucleară provocată la Fukushima Daiichi de cutremurul de 9 grade urmat de tsunami, produse la 11 martie şi care au devastat nord-estul Japoniei.

Hotărârea guvernului nipon se bazează pe o lege care datează din 1964. Energia electrică a mai fost restricţionată şi în 1974, în urma crizei petrolului din 1973.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel