Data publicării:
Consumul de cafea vă prelungește viața
Acest lucru este susținut de un studiu chinez realizat pe baza datelor din Marea Britanie, conform căruia un consum moderat ar duce la o reducere cu 31% a decesului timpuriu.
Câteva cești de cafea în fiecare zi, nu numai că sunt bune pentru dispoziție, dar ar acționa și ca un elixir al vieții. Acest lucru este susținut de cercetătorii care au efectuat un sondaj pe peste 171.000 de oameni pe parcursul a șapte ani.
Potrivit studiului, publicat în Annals of Internal Medicine, cei care consumă cafea în mod moderat, între una și patru căni pe zi, trăiesc mai mult decât cei care nu o beau. Cercetarea a fost efectuată de o echipă de cercetare de la Southern Medical University din Guangzhou, care a extras date din Biobankul Regatului Unit, potrivit Agrifood Today.
Efectul zahărului din cafea
Scopul a fost de a investiga dacă beneficiile pentru sănătate asociate consumului de cafea, deja verificate în cercetări anterioare, au fost influențate sau nu de prezența zahărului în băutură.
Potrivit constatărilor, băutorii de cafea neîndulcită au avut un risc cu 29% mai mic decât cei care nu beau, în timp ce băutorii de cafea cu zahăr au fost asociați cu un risc cu 31% mai mic.
Zahărul în esență nu modifică influența pozitivă a băuturii, evitând întotdeauna abuzul. De asemenea, au descoperit o șansă mai mică de a muri din cauza cancerului sau a bolilor de inimă. Toate aceste beneficii derivă din compușii chimici prezenți în cafea, capabili să determine o serie de efecte pozitive, inclusiv reducerea inflamației, stimularea metabolismului și îmbunătățirea sensibilității la insulină.
Cu toate acestea, cercetătorii chinezi au subliniat că băutorul mediu de cafea ar trebui să adauge doar o linguriță de zahăr, care este mult mai puțin decât cel găsit în multe băuturi de cafea populare din lanțurile comerciale.
Experții au subliniat apoi că exagerarea cu consumul de zahăr poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv obezitate, diabet și boli de inimă. Studiul din Marea Britanie se bazează pe observație, deci nu poate dovedi o legătură cauză-efect.
Dr. Christina Wee, editor adjunct al revistei, a declarat: „Deși nu putem concluziona în mod concludent că consumul de cafea reduce riscul de a muri, ceea ce putem spune este că consumul de cafea cu puțin zahăr probabil nu va provoca prea mult rău”.
Proprietățile boabelor de cafea
Principalele caracteristici nutriționale și benefice ale cafelei se datorează proprietăților cofeinei, printre care:
efectul stimulator asupra secreției gastrice și biliare: de aceea se crede că o cafea la sfârșitul mesei facilitează digestia;
efectul tonic și stimulator asupra funcției cardiace și nervoase: din acest motiv mulți oameni apreciază efectul energetic, util printre altele pentru a nu adormi după o masă copioasă;
efectul lipolitic care favorizează pierderea în greutate: cofeina stimulează utilizarea grăsimilor în scop energetic și termogeneză, crescând cantitatea de calorii arse;
efectul anorectic: cafeaua luată în doze mari scade pofta de mâncare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News