Consumul de alcool te poate ucide. Ce boli grave declanșează
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Alcoolul îți poate aduce probleme serioase de sănătate care te pot ucide.

Limitarea consumului de alcool la una sau două băuturi pe zi reduce şansele de a dezvolta demenţă, potrivit unui studiu sud-coreean. Consumul a mai mult de două băuturi pe zi creşte riscul, potrivit studiului publicat în jurnalul JAMA Network Open, scrie Rador, citând dariknews.bg.

Factor de risc pentru dezvoltarea cancerului

Consumul de alcool poate fi, de asemenea, un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului de sân şi a altor tipuri de cancer, iar consumul excesiv poate contribui la probleme digestive, boli ale inimii şi ficatului, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral şi un sistem imunitar slăbit în timp, potrivit Centers for Disease Control and Prevention din SUA.

Favorizează apariția bolii Alzheimer

Consumul excesiv de alcool favorizează şi dezvoltarea bolii Alzheimer. Noul studiu a examinat dosare medicale ale persoanelor din cadrul Serviciul Naţional de Asigurări de Sănătate din Coreea, care oferă controale medicale gratuite de două ori pe an pentru asiguraţii sud-coreeni de peste 40 de ani. Pe lângă efectuarea diferitelor teste, au fost monitorizate obiceiurile fiecărei persoane în ceea ce priveşte consumul de alcool, fumatul şi exerciţiile fizice.

Studiul a analizat datele colectate în 2009 şi 2011 şi a clasificat oamenii în funcţie de propriile rapoarte despre consumul de alcool. În medie, creierul persoanelor cu vârste cuprinse între 40 şi 69 de ani care au băut o halbă de bere sau un pahar de vin pe zi timp de o lună a îmbătrânit mai mult

Cât de repede este eliminat alcoolul din organism

Alcoolul poate rămâne în sânge chiar și 24 de ore, timpul fiind influențat de tipul de bătutură alcoolică, cantitatea consumată și timpul în care a fost consumată. O cantitate de 500 de ml de alcool de 5% (echivalentul unei beri) este eliminată mult mai repede dacă este băută mai lent decât dacă este băută rapid.

Mai exact, o bere băută într-o oră este eliminată în aproximativ 2 ore. Aceeași bere băută în jumătate de oră va fi eliminată în 6 ore, scrie niaaa.nih.gov.

În cât timp poate fi detectat alcoolul în organism

Alcool în sânge – poate fi depistat timp de 6-12 ore

Alcoolul în respirație – poate fi depistat până la 24 de ore

Alcoolul în urină – poate fi depistat între 12 și 48 de ore

Alcoolul în salivă – poate fi depistat timp de 48 de ore

Alcoolul în păr – poate fi depistat până la 90 de zile

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel