Consumul de alcool creşte riscul de cancer mamar
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Alcoolul consumat chiar şi în cantităţi moderate are un impact negativ asupra sănătăţii. Un studiu nord-american pune accent pe faptul că femeile care beau alcool au şanse mari să sufere de cancer mamar.

Autor: Anca Murgoci

Potrivit Brigham and Women s Hospital, unul dintre cele mai mari spitale din Boston, femeile care beau între trei şi şase pahare de alcool pe săptămână, au cu 15% mai multe şanse să aibă cancer mamar. În plus, pentru femeile care consumă astfel de băuturi, în cantitate de două pahare pe zi, riscul de a face cancer creşte la 51%.

Oamenii de ştiinţă au evaluat 105.986 femei. Toate acestea au răspuns la o serie de întrebări despre sănătatea lor şi consumul propriu de alcool în perioada 1980-2008. În urma testului, medicii cercetători afirmă că motivul pentru care numărul cazurilor de cancer mamar este în continuă creştere rămâne necunoscut. Ar putea fi vorba despre augmentarea hormonilor sexuali în organismul femeilor care consumă alcool.

Potrivit http://www.20minutos.es/noticia/1206780/0/alcohol/riesgo/cancer-mama/, atât berea, cât şi vinul cresc riscul unui cancer. Cercetătorii au observat că vârsta nu a avut niciun impact în rezultatul final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel