Consumați zilnic pește. Șapte motive, dezvăluite de nutriționiști
Multe persoane cred că peștele trebui consumat doar o dată pe săptămână, ceea ce este greșit.
Cu toate acestea, nutriționiștii recomandă un consum zilnic de pește. Și există mai multe motive pentru a mânca somon, hering și alte tipuri de pește.
Orice pește, în special peștele gras și cel de mare, este o sursă neprețuită de acizi grași Omega-3. Aceste substanțe sunt foarte importante pentru organismul nostru. Medicii spun că toate grăsimile sănătoase ajută la reducerea riscului de a dezvolta boli cardiace și vasculare. Pentru a obține cantitatea necesară de acizi grași Omega-3, trebuie să mâncați circa patru porții de pește pe săptămână.
În plus, în pește există multă vitamina D. Aceasta susține creșterea oaselor, dinții sănătoși, stimulează imunitatea și chiar protejează împotriva cancerului. Din nefericire, toamna și iarna, organismul este privat de vitamina D, așa că ar trebui să consumați pește gras, cum ar fi somonul sau heringul.
Oamenii au nevoie și de proteine. Acest nutrient nu se poate acumula în organism ca o rezervă, așă că, în fiecare zi trebuie consumate produsele proteice.
În același timp, medicii avertizează să nu exagerați cu carne roșie. Puteți înlocui carnea grea de porc sau de vită cu pește, care are proteine utile.
Deficiența de calciu provoacă insomnie, probleme cu unghiile, amorțeală, respirație grea și tulburări osoase. Pentru a nu vă confrunta niciodată cu lipsa de minerale, încercați să mâncați mai des conserve de pește, în care există mult calciu. Regula principală este să nu alegeți o conservă în ulei, ci în apă și sare.
Ce se întâmplă dacă îți bei cafeaua de dimineață pe stomacul gol, înainte de micul dejun
Peștele conține mult fosfor, care este necesar pentru sănătatea oaselor și a dinților, precum și pentru funcționarea normală a enzimelor. O persoană care nu are fosfor suferă de slăbiciune și durere în oase și mușchi.
De asemenea, preparatele din pește conțin iod, necesar glandei tiroide. Peștele este bogat în zinc, care ajută la vindecarea rănilor și este necesar pentru creșterea și refacerea mușchilor.
Pentru a profita la maximum de pește, cel mai bine este să-l consumați proaspăt. Când cumpărați pește, uitați-vă cu atenție la aspectul lui și verificați data de expirare. Apropo, dacă produsul a fost supus la înghețare rapidă, atunci toate proprietățile utile au fost păstrate.
Dacă ai peste 30 de ani, este timpul să mănânci mai des usturoi: vei încetini îmbătrânirea și vei rămâne tânăr
Usturoiul prelungește tinerețea și protejează organismul de procesele distructive. În fiecare an, în organism au loc procese ireversibile în organism, de aceea este important să începi să-ți monitorizezi sănătatea și să ai grijă de corpul tău.
Iar de la 30 de ani, organismul are nevoie de o îngrijire mai specială, mai ales dacă vrei să încetinești procesul de îmbătrânire. Usturoiul este o legumă care ajută la prelungirea tinereții și la protejarea organismului de procesele distructive.
Consumă, regulat, leguminoase: sunt o sursă excelentă de proteine și fibre
Aproape toată lumea știe despre beneficiile usturoiului. Puține persoane cunosc, însă, care dintre informațiile privind proprietățile usturoiului sunt ficțiune și care sunt adevărate. Susținătorii medicinei tradiționale au înzestrat usturoiul cu proprietăți miraculoase.
Usturoiul conține o mulțime de substanțe utile: vitamine, minerale, antioxidanți, uleiuri esențiale. Usturoiul îmbunătățește imunitatea, sănătatea sistemului cardiovascular, are un efect benefic asupra stării pielii și a părului și protejează tractul gastro-intestinal.
De fapt, este un concentrat natural de substanțe active. Știința îi confirmă proprietățile benefice, motiv pentru care mulți medici recomandă pacienților lor să mănânce usturoi.
Cum să slăbești 10 kilograme până la Crăciun
Usturoiul este un anticoagulant natural, ceea ce înseamnă că subțiază sângele și previne formarea cheagurilor de sânge.
Usturoiul funcționează exact ca aspirina, dar fără efectele secundare ale suprimării imunității, anemiei, mâncărimii și urticariei.
Datorită proprietăților sale, anticoagulantul de usturoi produce următoarele efecte:
- reduce riscul de procese ischemice și boli asociate acestora (infarct, accident vascular cerebral, tromboză);
- previne accidentele vasculare, protejează împotriva apariției de umflături varicoase pe picioare;
- îmbunătățește alimentarea cu sânge a creierului;
- previne hipoxia și moartea celulelor creierului, protejând împotriva demenței și pierderii memoriei;
- îmbunătățește circulația sângelui datorită lichefierii, iar acest lucru duce la o nutriție mai bună a celulelor și țesuturilor.
Ai insomnii? Mănâncă un măr înainte a merge la culcare
După 30 de ani, mai ales la persoanele cu un stil de viață sedentar, încep să apară probleme cu sistemul cardiovascular. Dar cu ajutorul usturoiului, poți întârzia bătrânețea și prelungi tinerețea.
Cu cât o persoană îmbătrânește, cu atât sistemul său digestiv funcționează mai rău. În plus, multe persoane, după vârsta de 25 de ani, încep să debuteze cu boli cronice ale tractului digestiv. Usturoiul protejează împotriva gastritei, distruge flora patogenă din stomac.
În plus, usturoiul protejează împotriva proceselor inflamatorii și stimulează bila. Usturoiul este util și pentru intestine, îmbunătățește peristaltismul, stimulează regenerarea celulelor epiteliale care căptușesc intestinele.
Această legumă protejează împotriva tipurilor comune de cancer ale sistemului digestiv, normalizează producția de suc gastric și enzime digestive. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News