Consumă aceste alimente pentru combaterea ridurilor și vei avea parte de o surpriză
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Consumă aceste alimente pentru combaterea ridurilor și vei avea parte de o surpriză. Sursa - Pexels
Consumă aceste alimente pentru combaterea ridurilor și vei avea parte de o surpriză. Sursa - Pexels
Cauți un remediu pentru combaterea ridurilor? Din fericire, nu trebuie să cheltuiești o avere pe creme, deoarece poți găsi remedii excelente anti-rid și anti-îmbătrânire chiar în cămară sau în frigider.

Odată cu trecerea anilor, pe față, încep să apară semnele îmbătrânirii. Dar oare este posibil să eliminăm ridurile într-un mod natural și fără a apela la tratamentele scumpe, care se găsesc pe piață? 

Din păcate, ridurile nu pot fi evitate, dar pot fi prevenite și chiar îmbunătățite ca aspect. Nu este necesar să apelezi la metode drastice și invazive, dar respectând niște precauții complet naturale și fără contraindicații, vei observa o îmbunătățire.

Unghii puternice și sănătoase: două ingrediente din bucătărie, ieftine și eficiente, îți vin în ajutor

Măsurile de precauție foarte simple de urmat sunt: alimentație corectă, practicarea sportului, eliminarea fumatului și a  alcoolului, somn suficient. De asemenea, trebuie să folosești creme de protecție solară și să faci exercițiu de gimnastică facială.

Ridurile apar din cauza pielii lăsate. De-a lungul anilor, pielea își pierde tonusul și elasticitatea din cauza scăderii colagenului și a elastinei. În plus, există și alți factori care afectează aspectul ridurilor precum deshidratarea pielii, genetica și stilul de viață. În sfârșit, există așa-numitele linii de expresie, care apar în jurul ochilor, frunții, nasului și gurii.

Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă

 

Nutriția și stilul de viață, factori fundamentali

Nutriția și stilul de viață joacă un rol fundamental în lupta împotriva îmbătrânirii pielii și a apariției ridurilor. Unele alimente precum roșiile, peștele, spanacul, ouăle și fructele uscate au numeroase proprietăți care ajută la contracararea îmbătrânirii pielii. Prin urmare, aceste alimente nu ar trebui să lipsească niciodată din dieta ta.

Pe scurt, pentru a fi frumos pe dinafară, trebuie să fii frumos și pe dinăuntru. Pielea, de fapt, este o oglindă care reflectă starea de sănătate a organismului.

O alimentație sănătoasă și un stil de viață corect nu doar că elimină ridurile și  previne îmbătrânirea pielii, ci restabilește și funcționalitatea corectă a organismului.

Îți cade părul? Iată câteva remedii naturale, eficiente împotriva acestei probleme

 

Iată care sunt alimentele, indicate pentru a fi consumate, dacă dorim să prevenim apariția ridurilor

Afine: un fruct, bogat în antioxidanți, care ajută la prevenirea deteriorării celulare pe termen lung. În plus, afinele sunt capabile să-ți protejeze pielea de mediu.

Fructe bogate în vitamina C: căpșunile, kiwi și toate fructele citrice. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, aceste fructe ajută la stimularea formării de colagen în piele.

Ciocolata neagră:în special ciocolata pură conține un număr mare de flavonoide, care îmbunătățesc aspectul pielii și previne apariția ridurilor. Mai mult, cacao crește fluxul de sânge care merge ajunge în țesuturi și hidratează pielea.

Masca minune, care va reduce ridurile din jurul ochilor: rezultatul vizibil la două zile de la aplicare

Roșiile: bogate în licopen, roșiile care ajută la îmbunătățirea aspectului pielii.

Stridii: aceste fructe de mare gustoase, bogate în zinc, un mineral cu multiple beneficii precum repararea pielii și stimularea producerii de colagen.

Somon: un peste, care datorită Omega 3, ne ajută să avem o piele fină și radiantă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel