Consultări Iohannis cu PSD și ALDE. Chirieac: Să nu meargă câtă vreme Augustin Lazăr...
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
În contextul declarațiior susținute azi de președintele PSD, Liviu Dragnea, și președintele Klaus Iohannis pe tema referendumului, jurnalistul Bogdan Chirieac a spus că PSD și ALDE nu ar trebui să meargă la discuții cu președintele câtă vreme cererea de revocare a procurorului general zace în sertarele Președinției.   

Întrebat de realizatorul emisiunii "Punctul de întâlnire" de la Antena 3, Radu Tudor, dacă Liviu Dragnea este ofensiv iar Klaus Iohannis este defensiv, analistul politic Bogdan Chirieac a spus:

"Nu a arătat deloc lucrul acesta și, în opinia mea, PSD și ALDE nu trebuie să meargă la discuții cu președintele, eu care sunt întotdeauna pentru dialog și negociere. Câtă vreme în funcția de procuror general al României rămâne domnul Augustin Lazăr, nu ai ce să negociezi cu președintele, fiindcă dovezile, dezvăluirile sunt cutremurătoare, dezvăluirea principală a făcut-o chiar domnul Augustin Lazăr în conferința de presă pe care a ținut-o și în care omul a arătat că erau niște practici discutabile... Catanga, belciugul... alte lucruri... erau discutabile. Adică na! Îți mai scotea ochiul cu creionul gardianul...Discutabil... Nu era nimic... Despre ce vorbim atât de mult așa? Acest om este în continuare procuror general al României, iar astăzi se întâmplă o situație de Kafka, se duce la interviu ca să mai ia un mandat și domnul președinte Iohannis vrea un referendum pe justiție că sunt anumite lucruri care nu corespund, însă procurorul general al României, cu tot ce înseamnă, cu tot ce s-a întâmplat înainte de 1989, nu îl deranjează pe domnul Iohannis. În această idee, nu văd ce ai putea discuta pe teme de justiție cu președintele Klaus Iohannis, câtă vreme cererea de revocare a domnului Lazăr este acolo de vreo cinci luni de zile".   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel