Constructorii, ȚEPE pentru România. Drulă arată ”practica”: s-a mai curățat piața, dar e important să ai un constructor cu forță
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS
Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Cîțu, a făcut declarații neașteptate în exclusivitate pentru DCNews și DCNewsTV. 

Răzvan Dumitrescu l-a întrebat pe Cătălin Drulă în cât timp se termină Sibiu - Pitești. 

"Realist, cred că în 2027 probabil", a spus Cătălin Drulă.

"Wow, enorm. Alții de ce reușesc în doi ani să facă o porțiune de genul?", a continuat Răzvan Dumitrescu. 

"Autostrăzi montane, asta e un mit. Autostrăzi prin munți, cu tuneluri, cu viaduct, nu le fac nici alții în doi ani. Dacă ați mers în Italia, pe Autostrada Soarelui, a fost construită în 15 ani. Chinezii, pe care-i dă toată lumea exemplu, fac autostradă în Muntenegru și speră să o inaugureze la sfârșitul acestui an, din 2017, deci cam 5 - 6 ani de execuție... Știți cum e, toată lumea întreabă când va fi gata. Ăsta e finalul, evident, dar pentru mine e mai important când avem un constructor serios care să lucreze la ea. Că dacă a început, va fi și gata!", a continuat Cătălin Drulă.

"Ce înseamnă constructor serios? Există și constructori neserioși? Mai degrabă românesc sau mai degrabă străin?", a mai întrebat Răzvan Dumitrescu.

"Există constructori neserioși, firme care încearcă să... nu cred că există o diferență între român sau străin. Și-a luat țeapă statul român și cu unii și cu alții. E un domeniu destul de speculativ și există la un moment dat competiție excesivă și încearcă să câștige la un preț mai jos în ideea că lasă că-l mai creștem după și apoi intră în blocaj. S-au mai reglat în ultimii ani, s-a mai curățat piața, dar e important să ai un constructor care are forță", a mai spus Cătălin Drulă, în exclusivitate la DC NEWS și DC NEWS TV, în emisiunea "Ce se întâmplă?". 

Vezi mai multe în video:

Drulă, după ce Iohannis l-a desemnat pe Cioloș premier: Nu cred că un om de stat își permite să facă CACEALMALE

"Noi încercăm să îl facem (n.r. Guvernul). Domnul Cioloş a primit un mandat de la preşedintele României şi noi îl luăm în serios. Am văzut că se vorbeşte mult despre cacealmale. Eu nu cred că un om de stat şi-ar permite să facă o cacealma în situaţia în care este România acum. Deci consider mandatul unul serios. Nu pot gândi în afara acestui fapt. Încercăm să formăm Guvernul. A avut loc un prim dialog cu partenerii cu care am format coaliţia. Am înţeles că în partea PNL este nevoie de consultări mai serioase în partid înainte de o decizie. Urmează să se continue. Trag nădejde că e vorba de un timp foarte scurt, azi sau mâine, pentru că suntem într-o criză, curge şi termenul constituţional, deci e un pic de grabă. Ţara are nevoie ieri de un Guvern plin", a declarat Cătălin Drulă la DC NEWS TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel