Data actualizării:
Data publicării:

Constantin Toma a câștigat al treilea mandat de primar al Buzăului, conform numărătorii paralele

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Constantin Toma, primar Buzau Foto: Crisan Andreescu
Constantin Toma, primar Buzau Foto: Crisan Andreescu
Primarul Constantin Toma a obţinut cel de-al treilea mandat cu un procent cuprins între 60-70% din voturile valabil exprimate, conform datelor parţiale.  

Conform numărătorii paralele parţiale a PSD, social-democrații obțin majoritatea în Consiliul Local Municipal.

"Din numărătoarea paralelă nu există secţie de vot în municipiul Buzău în care să nu fi câştigat minim 60%, de asemenea s-a câştigat Consiliul Local, minim 50%. Rezultatele sunt încurajatoare, buzoienii apreciază ceea ce s-a întâmplat în acest oraş şi sunt mulţumit că am înregistrat acest rezultat pentru că ne permitem să continuăm. Sunt o mulţime de proiecte în desfăşurare şi le vom duce la capăt", a spus candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Buzău, Constantin Toma.

De asemenea, social-democraţii buzoieni se aşteaptă ca PSD să înregistreze în judeţ unul dintre cele mai bune rezultate din ţară la alegerile locale 2024.


"Din ce a venit din secţii pe telefoane de la colegii noştri, suntem într-o situaţie foarte bună, avem multe localităţi unde câştigul PSD este covârşitor, cu 90%, 80%, 70%. Avem şi primării câştigate la limită, Primăria Săhăteni unde am câştigat-o la 13 voturi, mai avem o primărie câştigată la un vot, avem şi primării pe care le-am pierdut, Valea Salciei, Năeni, Cislău, Zărneşti. Noi sperăm să nu pierdem mai mult de şase, şapte localităţi, ceea ce face să avem cele mai bune rezultate, cred, din ţară şi sigur cred că cel mai bun rezultat pe care l-a avut PSD la Buzău în judeţ şi în municipiu.

Îl depăşim pe domnul preşedinte (Ciolacu n.red.) şi cred că se va bucura de asta, este munca dumnealui pe care noi am preluat-o şi îi mulţumim, este munca unor colegi absolut dedicaţi. Există locuri în care am avut pe Consiliul Judeţean 80%, locuri în care am avut 60 %, 53%, îmi doresc să închidem cu peste 60% la Consiliu", a spus Lucian Romaşcanu, candidatul PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Pe de altă parte, Romașcanu a menţionat că în judeţul Buzău sunt localităţi în care AUR a obţinut mai multe voturi pentru Consiliul Judeţean decât PNL.

"Ce este ciudat şi rău pentru orientare şi s-au făcut greşeli, o să şi recunoască cei care le-au făcut, dar mesajul AUR luat şi de un partid mainstream, democratic a făcut ca în multe localităţi votul politic la Consiliul Judeţean să fie în favoarea AUR mai mult decât în favoarea PNL. Sunt localităţi unde AUR este peste PNL...", a mai zis senatorul Lucian Romaşcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel