Constantin Popovici, noul campion mondial la sărituri de la mare înălțime: Am câștigat cu oase rupte, din banii mei!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Constantin Popovici, noul campion mondial la sărituri de la mare înălțime, a transmis un mesaj.

Constantin Popovici, noul campion mondial la sărituri de la mare înălțime, a transmis un mesaj în care își arată nemulțumirile față de investițiile pe care statul le face în sport, conform GSP.

„Dedic victoria familiei mele, tatălui că m-a adus la sport, dar și mie. Numai eu știu ce muncă am depus zi de zi, timp de ani. La Budapesta am fost să văd concursul în cârje. Eram acolo cu piciorul rupt, cu șuruburi. Îl rupsesem după o săritură de la 20 de metri. Atunci a fost momentul care m-a făcut să pornesc pe acest drum.

Am urmărit mondialele de high-diving și am văzut că este potențial mare. Cei de acolo spuneau că este maximul. Atunci m-am motivat să arăt că se poate mai mult. Apoi au fost mondialele din 2019, dar am avut ghinion și am avut celălalt picior rupt”.

CITEȘTE ȘI      -      David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber

Sunt țări care recunosc acest sport ca un sport de viitor, probabil care va ajunge și unul olimpic. În SUA și Canada sunt bazine speciale pentru asta. Ei investesc pentru că știu că va fi un sport olimpic și vor fi gata să ia medalii.

În ale țări, interesul e aproape zero. În România e puțin interes, ar trebui mai mult, pentru că avem cei mai buni săritori din lume. E puțin trist că ești singur. Eu m-am antrenat de multe ori singur, pe cheltuiala mea. Ei vor să ieși campion mondial, dar nu prea se dau bani. Mai sunt alte sporturi, precum săriturile în apă.

Dacă s-ar investi mai mult, poate am ajunge unde am fost odată. Eu am fost pe locul 8 în lume în 2008. M-am lăsat în 2011 din cauza asta, apoi am revenit în 2018. Am revenit de plăcere. Eu fac asta pentru mine. De asta am investit banii mei, pe care i-am câștigat cu oase rupte. Nu aștept de la nimeni să facă ceva pentru mine, că s-ar putea să aștept mult și bine.

Pe podium deja era târziu pentru sentimente. Ele au fost înainte de săritură. Dar cum am aterizat în apă la ultima săritură, am simțit ceva ce știam că merit, bucurie și euforie”, a spus Constantin Popovici.

CITEȘTE ȘI      -       Victor Ciutacu, după ce David Popovici a terminat pe 4 în Japonia: Haideți cu scuzele, i-a dat greu la Bac!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel