Constantin Niţă: Nu ar fi o tragedie dacă am renegocia un alt tip de acord cu FMI
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Nu există nici un impediment pentru care Guvernul să nu poată negocia un alt acord cu FMI, declară la RFI vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă. El nu crede că ar fi "o mare tragedie" dacă s-ar renegocia "un alt tip de acord cu Fondul Monetar Internaţional".

Fostul ministru al Economiei, Constantin Niţă, spune că "relaţia aceasta a fost folosită de România în ultimii doi ani doar pentru credibilitate pe piaţa financiar-bancară. Deci nu cred că ar fi o mare tragedie dacă în momentul de faţă am renegocia un alt tip de acord cu Fondul Monetar Internaţional. Fondul şi-a făcut datoria într-o perioadă în care România a avut probleme financiare, acum suntem într-o altă etapă şi lucrurile trebuie privite într-un alt mod".

Citește și: Constantin Niță, bilanț: În noiembrie am avut exporturi de 4,9 miliarde euro

Ce ar presupune un alt tip de acord? "Un alt tip de acord, eu cred că doar pentru a ne asigura că pe piaţa financiară internaţională România poate să aibă acces mult mai facil. Oricum noi nu am folosit banii de la Fondul Monetar Internaţional în ultimii doi ani, ci doar a fost un acord de precauţie, pentru a ne proteja interesele pe pieţele financiare internaţionale. Deci nu văd nici un impediment pentru care nu s-ar putea negocia un alt acord", a mai afirmat vicepreşedintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel