Data actualizării:
Data publicării:

Constantin Niță vrea deschiderea unei linii aeriene directe cu Africa de Sud

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Economie
WhatsApp

Ministrul Economiei, Constantin Niță și ambasadorul Africii de Sud la București au identificat domenii de colaborare între cele două țări. Astfel, în cadrul întâlnirii dintre cei doi oficiali s-au găsit puncte comune în dezvoltarea relațiilor economice în domeniul echipamente electrice și energetice, agricultură, minerit, software şi echipamente IT. 

În condițiile în care România constituie o poartă de intrare către UE pentru Africa de Sud, ministrul  Economiei, Constantin Niță și ambasadorul Republicii Africa de Sud, E.S. Doamna Thenjiwe Ethel Mtintso au avut o întâlnire pentru identificarea domeniilor de interes pentru cele două țări. 

În acest sens, s-a convenit organizarea unor misiuni economice reciproce, forumuri ale oamenilor de afaceri, precum şi participări la manifestări comercial-expoziţionale în ambele ţări. În acest sens, ministrului sud-african al economiei îi va fi adresată invitaţia de a vizita România în perioada următoare, împreună cu o delegaţie reprezentativă de oameni de afaceri. Domeniile de interes identificate în cadrul discuţiilor de astăzi au fost: echipamente electrice și energetice, piese și subansamble auto, produse chimice şi farmaceutice, agricultură, minerit, software şi echipamente IT, turism.

Citește și: Constantin Niță: "Oltchim va fi rentabil până la sfârşitul anului". Promisiunile ministrului Economiei

Partenerii de dialog au convenit, în acest context, că deschiderea unei linii aeriene directe între cele două ţări ar reprezenta un sprijin real pentru mediile de afaceri în intensificarea raporturilor bilaterale.

La 31.12.2013, volumul total al schimburilor comerciale romano-sud africane a ajuns la 220,65 milioane dolari, din care 177,85 milioane de dolari exporturi românești și 42,80 milioane dolari importuri din Africa de Sud.
În primele patru luni ale anului 2014, schimburile comerciale romano-sud africane au totalizat 99,43 milioane dolari (creștere cu 50,1% față de perioada similară a anului 2013), din care exporturile românești au fost de 90,59 milioane dolari (creștere de 84,1%), iar importurile din Africa de Sud au fost de 8,84 milioane dolari.

Citește și: Constantin Niță: "România poate ajunge la un acord cu China pentru reactoarele de la Cernavodă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel