Golubic, românul care a furat 45 de sticle de vin dintr-o cramă din Spania, în valoare de peste 1,6 mil. euro. Este cuplat cu Miss Earth Mexic și s-au plimbat prin toată Europa cu nume false
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de Markus Spiske, Pexels
Fotografie de Markus Spiske, Pexels
Constantin Gabriel Dumitru este personajul principal al jafului din Crama din Caceres în Spania. 

Românul care a furat cu trei rucsacuri cele 45 de sticle de vin de 1,6 milioane de euro "se cuplase" cu Miss Earth Mexic 2016, Priscila Lara Guevara. Jaful milionar din lumea vinului este şi o poveste de dragoste, lux şi afaceri.

Priscila Lara Guevara avea 22 de ani în 2016, când a câştigat concursul Miss Earth pentru Mexic.

Acum a revenit pe prima pagină a ziarelor, după ce poliţiştii spanioli au dat publicităţii numele celor doi autori ai furtului de vinuri de lux.

Descris ca având "educaţie şi maniere rafinate"

Chelnerii de la restaurant i-au descris pe cei doi ca având "educaţie şi maniere rafinate". Românul Constantin Gabriel Dumitru, zis şi Golubic, este cetăţean româno-olandez de 47 de ani. Dar, pentru ziua jafului, Lara Guevara se numea Mirka Golubic, iar el Constantin Golubic.

Cei doi s-au plimbat liniştiţi cu maşina prin Europa. După două luni de la jaful petrecut în octombrie 2021, anchetatorii îi identificaseră. Ei călătoreau prin Europa, mereu cu maşina şi cu documente false. Săptămâna trecută, cuplul a fost localizat în Croaţia.

Atunci, instanţa care conduce procesul judiciar pentru jaful din Cáceres a emis mandatele de arestare. Cei doi s-au mutat apoi în Muntenegru.

Dar lunea trecută, când au reintrat pe teritoriul Uniunii Europene, au fost arestaţi. După jaful la Atrio, cuplul a rămas câteva zile în Spania, la Madrid. Apoi au plecat în România. Anchetatorii ştiu că cei doi s-au întors în Spania în februarie, din cauza morţii uneia dintre fiicele bărbatului. În restul timpului, au călătorit prin diferite ţări din Europa: Franţa, Germania, Ţările de Jos, Belgia şi ţările est-europene.

"Am văzut cum s-au mutat în diferite ţări din Europa, am ştiut că au petrecut mult timp în Olanda, dar şi că nu au rămas mult timp în acelaşi loc", a explicat Luis Carlos Caballero, şeful Brigăzii de Poliţie Judiciară din Cáceres.

Cine este Constantin Gabriel Dumitru

Bărbatul "s-a dedicat trup şi suflet acestui tip de jaf", au evidenţiat anchetatorii.

În 2019, a fost arestat la Madrid "pe baza unei reclamaţii făcute din Elveţia pentru că a fost furată o sticlă de whisky cu o valoare de peste 5.000 de euro".

A doua arestare a fost în 2020, tot la Madrid, într-o cramă din cartierul madrilen Salamanca.

"Furase mai multe sticle dintr-un vin cu caracteristici asemănătoare cu cel luat de la Atrio, în valoare de 39.800 de euro".

A treia arestare a avut loc tot în 2020 pe aeroportul din Geneva, unde "au fost confiscate nişte sticle de vin foarte valoroase" pe care le furase în aeroport. După aceste arestări a fost eliberat, deşi cele două mandate de arestare emise ulterior de instanţele din Madrid sunt legate de aceste cazuri.

Extrădarea în Spania

Cei doi sunt reţinuţi până la emiterea deciziei care va permite extrădarea lor în Spania. Acest lucru s-ar putea întâmpla în aproximativ două săptămâni. Poliţia încearcă să afle unde sunt sticlele de vin, o ipoteză este că unele au fost deja vândute.

Când au fost arestaţi în Croaţia, cei doi călătoreau într-o maşină cu numere de înmatriculare germane, scrie Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel