Constănțean săltat de polițiștii pe care i-a chemat pentru că nu a fost lăsat să intre la păcănele fără certificat verde
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Aidan Howe de la Pixabay
Imagine de Aidan Howe de la Pixabay
Un bărbat din Constanța a fost săltat de polițiști după ce a apelat la 112 și a anunțat că nu este lăsat să intre la păcănele fără certificat verde. 

Un constănțean a apelat miercuri, 27 octombrie, numărul unic de urgență 112, nervos fiind pentru că nu i s-a permis accesul într-o sală de jocuri de noroc din oraș fără certificat verde. 

Polițiștii au intervenit în zona Tomis III și a urmat un scandal. Bărbatul, pe lângă faptul că voia să intre la păcănele fără certificat verde, nu avea nici măcar mască de protecție. 

Când polițiștii au ajuns, apelantul a constatat că nu i se dă dreptate, a refuzat să se legitimeze și a devenit recalcitrant. După un scandal în mijlocul străzii, bărbatul a fost băgat în autospeciala de poliție și dus la sediu. 

În cele din urmă, a primit o amendă de 6.000 de lei pentru apel nejustificat la 112, refuz de legitimare și nerespectarea măsurilor de protecție individuală, potrivit ReplicaOnline

VEZI ȘI: Tânăr nevaccinat, prins la păcănele cu un certificat verde fals

A fost razie a oamenilor legii, în seara de sâmbătă, 16 octombrie a.c., la Timișoara. Au fost aplicate zeci de amenzi, printre cei sancționați numărându-se și un tânăr care era la păcănele, deși nu se vaccinase. El le-a arătat polițiștilor un cod QR fals.

În timpul raziei cu pricina, polițiștii au depistat un tânăr de 21 de ani în incinta unei săli de jocuri electronice de pe bulevardul Eroilor de la Tisa. Era ora 19.30, iar bărbatul le-a arătat polițiștilor un cod QR al altei persoane. A fost dus la sediul de poliție și s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de „falsul privind identitatea”.

În total, în timpul raziei au fost legitimate 126 de persoane, verificate 38 de societăți comerciale și controlate 89 de autoturisme. Au fost aplicate 76 de amenzi în valoare totală de 29.175 de lei. Nu mai puțin de 54 de sancțiuni au fost aplicate celor care nu au purtat masca de protecție, alte patru celor care nu au prezentat certificatul verde de vaccinare și două celor care nu au respectat restricțiile de circulație, scria Tion. (Știrea, AICI.)

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu certificatele de vaccinare, care au și cod QR, dar care nu au fost eliberate într-o țară din UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel