Constanţa: Compartimentul de Îngrijiri Paliative din cadrul Secţiei de Ocologie a SCJU, redeschis după renovare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Compartimentul de Îngrijiri Paliative din cadrul Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) 'Sfântul Apostol Andrei', redeschis după ce a fost reabilitat cu aproximativ 700.000 de lei, a fost inaugurat miercuri de către autorităţile locale, a informat Consiliul Judeţean (CJ).

Potrivit CJ Constanţa, imobilul în care va funcţiona acest compartiment a fost complet renovat, reamenajat şi dotat cu echipamentele necesare desfăşurării în bune condiţii a actului medical. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la aproximativ 700.000 de lei, din care circa 500.000 de lei au fost asiguraţi de Consiliul Judeţean, din bugetul propriu. Centrul dispune de 21 de paturi şi are o structură de personal formată din doi medici, un kinetoterapeut, un psiholog, 12 asistenţi medicali, patru brancardieri, opt infirmiere şi cinci îngrijitoare.

Preşedintele CJ Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a menţionat că în curând va fi redeschisă şi Secţia de Radioterapie a SCJU. 'A fost un proiect de suflet pentru care am depus toate eforturile. De astăzi, cei care au nevoie de serviciile Compartimentului de Îngrijiri Paliative pot beneficia de îngrijirea medicală de care au nevoie, la standarde europene. În curând redeschidem şi secţia de Radioterapie şi, astfel, pacienţii pot beneficia de un tratament medical complet în judeţul Constanţa, fără ca aceştia să fie nevoiţi să plece în alte regiuni ale ţării', a declarat Ţuţuianu, citat în comunicat.

Conform sursei citate, în şedinţa din 7 iunie 2018, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind trecerea acestui obiectiv în domeniul public al judeţului Constanţa, iar pe 10 iulie 2018 a fost semnat, între Direcţia de Sănătate Publică şi Consiliul Judeţean, protocolul de predare-primire a imobilului în care a funcţionat Casa Soarelui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel