CONSPIRAȚIA QAnon câștigă teren într-o nouă țară
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Conspirația QAnon câștigă teren într-o nouă țară. Tot mai mulți susținători consideră că președintele Trump duce un război secret împotriva ritualurilor în care copiii sunt abuzați.

O teorie a conspirației, QAnon, conform căreia președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, ar duce un război secret împotriva unei elite care comite abuzuri asupra copiilor în cadrul unor ritualuri, este în creștere pe rețelele sociale din Marea Britanie.

Teoria QAnon este propulsată de o coaliție improbabilă de grupuri de spiritualitate și wellness, rețele de „vânători de pedofili” vigilente, forumuri de conspirație preexistente, pagini de știri locale, militanți pro-Brexit și extrema dreaptă. În ceea ce privește lozincile susținătorilor teoriei, au fost analizate mai multe cuvinte-cheie, utilizate de persoane din Marea Britanie în ultimul an și s-a constatat că interacțiunile la postările care conțin acești termeni au crescut de cinci ori între aprilie și august, ultima lună pentru care datele erau disponibile.

Potrivit informațiilor, QAnon se răspândește pe scară largă printre grupurile care nu ar fi de obicei asociate cu extrema dreaptă.

Gregory Davis, cercetător la Hope not Hate (Sper să nu urăsc), o organizație caritabilă care monitorizează grupurile extremiste, a declarat: „Este îngrijorător să vezi QAnon diversificându-se în ceea ce privește modul în care se răspândește și ce părți ale acesteia sunt subliniate“, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel