Consiliul Politic Naţional al PNL a aprobat alianţa electorală cu PSD și fuziunea cu ALDE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat au oficializat alianța electorală pentru alegerile locale și alegerile europarlamentare.

Conducerea Partidului Național Liberal s-a întrunit duminică seara pentru a vota alianța politică a formațiunii liberale cu Partidul Social Democrat pentru alegerile europarlamentare și alegerile locale din acest an.

Cele două partide au luat decizia acum două săptămâni să meargă pe liste comune la alegerile europarlamentare și la alegerile locale în București, acolo unde, pentru Primăria Generală a Capitalei îl susțin pe medicul Cătălin Cârstoiu.

De asemenea, Consiliului Politic Naţional al PNL a aprobat, în şedinţa de duminică, și protocolului de fuziune cu ALDE, iar Vlad Nistor a fost numit membru în Biroul Executiv cu rang de vicepreşedinte.

„În cadrul şedinţei, au fost luate următoarele decizii: aprobarea protocolului de fuziune PNL cu ALDE (876 voturi pentru), aprobarea alianţei electorale PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare (838 voturi pentru), numirea domnului Vlad Nistor drept membru în Biroul Executiv cu rang de vicepreşedinte (876 voturi pentru)“, a transmis PNL într-un comunicat citat de Agerpres.

Conform sursei citate, preşedintele PNL Nicolae Ciucă a spus în cadrul şedinţei, referindu-se la constituirea protocolului de fuziune cu ALDE, că liberalii trebuie să aibă încredere în propriile forţe în anul electoral 2024.

„De acum înainte nu avem altceva de făcut decât să ne implicăm cât mai mult în activitatea noastră. Există entuziasm, există motivare şi trebuie să avem încredere în forţele noastre să putem duce toate etapele anului electoral 2024“, a zis Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel