Consiliul Național al Elevilor lansează ResetEDU
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
În contextul educațional actual, luând în considerare scenariile privind începerea anului școlar publicate de către autorități, Consiliul Național al Elevilor dă startul demersului ResetEDU, sub umbrela căruia vom lansa consultări și vom formula propuneri privind școala în timp de pandemie.

Considerăm că acest moment e unul oportun pentru o schimbare fundamentală de paradigmă în sistemul educațional, însă, cum nicio decizie majoră nu ar trebui luată în educație fără consultarea directă a beneficiarilor primari ai educației, Consiliul Național al Elevilor lansează consultarea „Cum ai vrea să arate noul an școlar?”, adresată tuturor elevilor din România.

În urma acestei consultări, CNE va realiza un raport sumar, care va cuprinde propunerile și obiectivele pe care structura le va formula în dialogul cu decidenții, în ceea ce privește reluarea cursurilor în anul școlar 2020-2021.

Formularul este disponibil atât pe pagina de Facebook a Consiliului Național al Elevilor, cât și accesând link-ul: ​https://bit.ly/consultare-resetedu.

„Ne aflăm într-un punct de turnură pentru sistemul educațional din România. A venit timpul ca fiecare elev să își exprime opinia cu privire la modul în care își va trăi viața școlară de acum încolo și, mai mult, să fie cu adevărat ascultat de către autorități. Lansăm această consultare, în calitate de unică structură de reprezentare a elevilor la nivel național, pentru că, în acest context, orice măsură luată în absența unei consultări reale a beneficiarilor este lipsită de fundament. Suntem deschiși să lucrăm alături de Guvernul României, pentru a duce la îndeplinire dezideratele elevilor.”, ​a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel