Consiliul Național al Elevilor a lansat platforma de e-learning!
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Consiliul Național al Elevilor a lansat o platformă de e-learning, alături de grupul de inițiativă VreauLa , numită „Vreau la examen” , care vine în sprijinul elevilor ce susțin Bacalaureatul sau Evaluarea Națională.

Deși conceptul de platformă de e-learning este prezent în Legea educației naționale nr. 1/2011, conform art. 70, alin. (2) și alin. (4), până la momentul actual nu a fost realizat, ceea ce i-a determinat pe elevii reprezentanți să colaboreze cu voluntari, elevi, studenți, profesori, pentru a crea o platformă utilă și ușor de utilizat.

Platforma de e-learning vine în sprijinul elevilor, prin punerea la dispoziție a materialelor necesare procesului de pregătire, unde elevul poate găsi lecții prezentate schematic, la materii precum Limba și literatura română, Matematică, Istorie și altele. Totodată, săptămânal, vor fi adăugate testele de antrenament publicate de către Ministerul Educației. Elevii se pot perfecționa prin exercițiile de tip grilă și pot găsi, la secțiunea de tips & tricks, câteva articole referitoare la concentrare și învățare rapidă („Cum să înveți mai ușor și când este momentul oportun să o faci”; „Cum poți învăța singur o limbă străină?”; „Muzica te ajută cu adevărat să te concentrezi?”). Toate aceste beneficii pot fi utilizate în mod gratuit, prin simpla înregistrare pe platformă, unde elevul își poate urmări propria evoluție de-a lungul timpului: https://cne.vreaula.ro/login.

Statistica pentru rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat relevă faptul că rata de promovabilitate din acest an este de 40,71%, mai mică decât cea din 2019, având în vedere că anul trecut nu au fost organizate simulări. După un an în care sistemul de învățământ românesc a avut de suferit din cauza pandemiei, elevii în clasele terminale nu au reușit să parcurgă și să aprofundeze materia necesară pentru a susține examenele naționale. Mulți elevi nu au avut acces la educație, neavând resursele necesare pentru a participa la orele online. De asemenea, multe cadre didactice au fost pregătite cu privire la desfășurarea eficientă a acestora. Astfel, platforma este lansată într-un moment critic, pentru a crea un mediu în care elevii să se poată pregăti individual și ușor pentru examenele naționale.

„N-avem platformă de e-learning, așa cum prevede legea? Nu-i nimic, o creăm noi! - Așa a apărut ideea construirii unei platforme de educație digitală de către Consiliul Național al Elevilor, care să vină în sprijinul tuturor elevilor, în mod gratuit. Câteva luni mai târziu, după zeci de ore de muncă depusă de către voluntarii noștri (elevi, profesori și studenți), platforma a fost lansată! În săptămânile care urmează, elevii înscriși pe platformă vor avea parte de materiale didactice, teste interactive și sfaturi privind învățarea eficientă! Dacă ești elev, înscrie-te pe platformă și începe să explorezi!” - a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel