Consiliul Federației Ruse aprobă legea privind suspendarea participării Rusiei la tratatul cu SUA privind armele nucleare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Consiliul Federației Ruse a aprobat legea privind suspendarea participării Rusiei la tratatul cu SUA privind armele nucleare.

Consiliul Federației Ruse, în cadrul unei reuniuni de miercuri, a votat pentru o lege care suspendă participarea Rusiei la Tratatul privind armele ofensive strategice (START), scrie Interfax. Documentul corespunzător a fost înaintat Dumei de Stat în seara zilei de 21 februarie de către președintele rus Vladimir Putin. Miercuri, documentul a fost adoptat de Duma de Stat.

Legea privind suspendarea Tratatului dintre Federația Rusă și Statele Unite privind măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor strategice ofensive va intra în vigoare în ziua publicării sale oficiale. Legea notează că decizia privind reluarea START de către Rusia este luată de către președintele Federației Ruse.

VEZI ȘI: Joe Biden, discurs la Varșovia, după declarațiile lui Putin: Un atac la adresa unuia este un atac la adresa tuturor. Este un jurământ sfânt!

Acuzații la adresa SUA

Potrivit notei explicative, acordul, semnat la Praga la 8 aprilie 2010, prevede că pentru a asigura controlul asupra respectării prevederilor acordului, fiecare dintre părți are dreptul să desfășoare activități de inspecție.

"În același timp, SUA nu își îndeplinește în mod deliberat obligațiile care îi revin în temeiul tratatului în acest domeniu de activitate", se arată în document.

Cu o zi înainte, Putin a spus că Rusia își suspendă participarea la tratatul privind armele nucleare, dar că nu se retrage complet.

"Vor să ne provoace o înfrângere strategică și să urce pe instalațiile noastre nucleare. În acest sens, trebuie să anunț astăzi că Rusia își suspendă participarea la Tratatul privind armele ofensive strategice", a spus Putin, adresându-se Adunării Federale a federației Ruse.

VEZI ȘI: Vladimir Putin: Rusia își suspendă participarea la tratatul cu SUA privind armele nucleare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel