Consiliul European: Miercuri, România va avea un singur scaun
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Disputa între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta, privind reprezentarea statului la summit-ul informal al UE, ce va avea loc miercuri, nu va fi arbitrată de Consiliul European. Un purtător de cuvânt al Consiliului a declarat, pentru site-ul EurActiv.com, că în sala de ședințe va fi doar un singur scaun pentru România.

Atât premierul Victor Ponta, cât și președintele Traian Băsescu, au declarat că vor să ia parte la summit-ul informal al UE, de la Bruxelles, programat miercuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului European, Jesús Carmona, chiar dacă cei doi lideri vor merge la Bruxelles, în sala de ședințe a Consiliului va fi doar un singur scaun pentru reprezentantul României.

Jesús Carmona a subliniat că un singur reprezentant român va putea asista la discuţiile din cadrul summitului informal, celălalt lider de la Bucureşti neavând dreptul să stea nici măcar în rândul al doilea în sală şi nici să facă declaraţii, deși ambii vor primi permisiunea de a intra în clădire.

"Ei vor trebui să decidă cine va sta pe scaunul" destinat României, a explicat Carmona, precizând că oficialii UE nu vor arbitra aceste diferende.

La summit-ul UE, convocat de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, se va discuta iniţiativele de creştere economică ce ar putea suplimenta Pactul de guvernanţă fiscală adoptat recent.

Premierul Victor Ponta solicită Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor să organizeze un plen comun în care Parlamentul să decidă mandatul pentru Consiliul European şi pe cel pe care îl consideră îndreptăţit să reprezinte România la summit-ul din 28 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel