Data publicării:

Consilierul prezidențial Cosmin Marinescu, citat de cursurile de la London School of Economics

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Economie
WhatsApp
Cosmin Marinescu (dreapta). Foto: Administrația Prezidențială
Cosmin Marinescu (dreapta). Foto: Administrația Prezidențială
Consilierul prezidențial Comsin Marinescu a anunțat că figurează între autorii citați de cursurile de la London School of Economics.

Marinescu este consilier prezidențial de la finalul anului 2014 și anunță că a aflat cu bucurie că figurează între autorii citați de cursurile de la Public Policy Analysis ai colegiului londonez de economie. Acesta figurează în modulul dedicat Institutional Economics, „domeniu de care se leagă mare parte din parcursul său științific și academic”. „Mi-a fost semnalată citarea respectivă de către cursanții români ai programelor online de la LSE, cursuri destinate specialiștilor din economie, administrație, politică și diplomație.”, a transmis el.

Domeniul economicii instituționale rămâne la nivel înalt în lumea academică

 

„În acest context, cel mai important motiv de satisfacție este faptul că domeniul Institutional Economics continuă să preocupe lumea academică la cel mai înalt nivel, în unele dintre cele mai prestigioase universități din lume. În prelungirea cercetării mele doctorale, în anul 2005 am înființat primul curs universitar din România dedicat economiei instituționale, la Facultatea de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

De-a lungul timpului, în funcție de spațiul didactic oferit, am încurajat continuu cercetările din domeniul economiei instituționale, convins fiind că dezvoltarea economică și buna guvernare depind, invariabil, de instituții, adică de regulile ce stau la baza funcționării economiei, societății și sistemului politic din fiecare țară”, a mai transmis Cosmin Marinescu.

Instituțiile sunt mai importante decât au fost vreodată în România

 

„În cazul României, care își caută drumul sustenabil către prosperitate și convergență europeană, instituțiile sunt mai importante ca niciodată. Nu există evoluții providențiale, ci doar acumulare de capital instituțional prin reguli sănătoase - atât formale cât și culturale, care să susțină domnia legii, ordinea socială și performanța economică”, a conchis consilierul prezidențial.

Mai multe despre consilierul Cosmin Marinescu

 

„În intervalul iunie-decembrie 2014 am fost consilierul economic al președintelui PNL, Klaus Iohannis, context în care am elaborat componenta economică a proiectului prezidențial. Din decembrie 2014, sunt onorat să fiu consilierul pe probleme economice al Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, în calitate de Consilier Prezidențial – coordonator al Departamentului pentru Politici Economice și Sociale din cadrul Președinției României. În ultimii ani, prezența mea în spațiul public a constat în publicarea a diverse articole și interviuri, precum și participarea în cadrul unor evenimente, pe subiecte de actualitate din sfera dezbaterilor și politicilor economice”, se arată pe site-ul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel