Consilierul lui Zelenski spune că ucrainenii iau în calcul retragerea din Bahmut: Nu vom sacrifica toți oamenii pentru nimic
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un consilier al președintelui Zelenski admite că e luată în calcul o cedare a orașului Bahmut.

Armata Ucrainei ar putea să-și retragă trupele din orașul Bahmut, spune un consilier al președintelui Ucrainei. Acesta sugerează că Rusia ar putea captura orașul care a devenit un simbol al rezistenței ucrainene, conform Al Jazeera.

Forțele Kremlinului au avut o ofensivă sângeroasă, timp de mai multe luni, pentru a captura Bahmut, un oraș minier de sare și gips care a devenit un oraș fantomă decimat.

„Armata noastră va cântări în mod evident toate opțiunile”, a declarat Alexander Rodnyansky, consilier economic al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, pentru CNN.

„Până acum, au ținut orașul, dar dacă va fi nevoie, se vor retrage strategic. Nu vom sacrifica toți oamenii doar pentru nimic”, a mai spus el.

Reamintim că aproape jumătate dintre refugiații ucraineni care au ajuns în țara noastră vor să se întoarcă în Ucraina: 49% doresc să se întoarcă în Ucraina, în timp ce 10% ar dori să facă naveta România - Ucraina.

CITEȘTE ȘI     -    Mircea Badea, despre unii oameni din Ucraina: Ce spun acum e un adevăr care nu s-a zis nicăieri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel