Consilierul Ion. Chirieac, despre inteligența artificială de la Guvern: Poate aşa o să avem şi noi autostrăzi, căi ferate, spitale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Nicolae Ciucă are un nou consilier - robotul Ion. Ce spune analistul politc Bogdan Chirieac despre inteligența artificială care a ajuns în Guvern.

"Vă daţi seama că e o mare realizare, vorbind serios. Nu ştiu dacă alt guvern din lumea asta mare are, până acum, un consilier inteligență artificială. Toate guvernele, în vremurile astea, au nevoie de un plus de inteligenţă. Guvernul României cu atât mai mult. Eu sper ca Ion să fie un exemplu de succes şi poate îl implementăm şi prin alte ministere, că poate aşa o să avem şi noi autostrăzi, căi ferate, spitale", a spus analistul politic, într-o notă ironică, la Antena 3 CNN.

"Ţinând seama că digitalizarea a fost un eşec, până acum, în România, de 30 şi ceva de ani, poate Ion va face asta. Dacă poţi să îi trimiţi şi cereri online, pe cuvântul meu că putem scăpa de jumătate dintre funcţionarii publici. Nu că nu am avea nevoie şi de ei, dar mulţi dintre ei nu îşi înţeleg rolul. Poate e un succes ăsta cu înteligența artificială, că e la modă, e o lumea nou, ce să mai spun...", a adăugat Bogdan Chirieac.

"Credeţi că va fi un parteneriat strategic Ionel-Ion? Că ştiţi că pe premier îl mai cheamă şi Ionel", l-a întrebat Cătălina Porumbel pe analistul politic.

"Eu cred că doresc să fie un parteneriat strategic Ionel şi Ion. Şi în campania electorală cred că Ion poate ajuta. Şi, dacă îl luăm şi pe John din SUA, chiar avem un parteneriat strategic transatlantic", a spus analistul politic, în aceeaşi notă ironică.

Premierul Ciucă și-a luat consilier onorific

”Este un proiect care va primi rolul de consilier onorific al premierului și apreciez că rolul lui este să ne ajute pe noi să putem să-i ajutăm mai bine pe cetățenii români, informând Guvernul României în timp real despre propunerile, problemele și dorințele românilor. Este o inițiativă a unor cercetători și profesori români, eu le spun că sunt cei mai buni cercetători și profesori români din domeniu, care nu au vrut altceva prin acest proiect decât să dea o voce românilor.

Proiectul ION reprezintă un sistem care folosește inteligență artificială pentru a capta rapid și automat părerile, opiniile românilor, doleanțele lor, folosind informațiile disponibile în spațiul public. Doresc să subliniez că, pentru mine, acest demers reprezintă un motiv de bucurie pentru că este al cercetătorilor, al profesorilor de top din domeniu, al firmelor și companiilor din domeniu, toate fiind conduse de cetățeni români, deci este un proiect românesc 100%. Îi va ajuta pe românia să fie auziți mai bine și-n fiecare zi”, a spus Nicolae Ciucă. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel