Data publicării:

Consilierii municipali PSD vor să convoace o şedinţă în Greenfield: Oricât ar încerca Nicuşor Dan să blocheze iniţiativa, noi nu vom opri lupta

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Consilierii municipali PSD vor să convoace o şedinţă în cartierul Greenfield.

Consilierii municipali PSD intenţionează să convoace o şedinţă CGMB în Cartierul Greenfield, pentru a discuta proiectul care să permită accesul locuitorilor prin Pădurea Băneasa, a anunţat liderul grupului, Aurelian Bădulescu.

Proiectul de hotărâre al PSD nu a putut fi dezbătut, miercuri, în cadrul unei şedinţe extraordinare a CGMB, în lipsa rapoartelor de specialitate

Totodată, social-democraţii au propus formularea unei scrisori către direcţiile de specialitate din Primăria Capitalei, prin care să li se ceară ca în termen de trei zile să elaboreze raportul necesar proiectului. La şedinţa extraordinară convocată de PSD au participat 31 de consilieri municipali.

'Oricât ar încerca Nicuşor Dan să blocheze această iniţiativă, noi nu vom opri lupta pentru aceşti bucureşteni. Grupul consilierilor generali PSD va convoca o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Vom solicita ca această şedinţă să aibă loc chiar în Cartierul Greenfield. Primarul general trebuie să aibă curajul să vină în faţa celor 7.000 de oameni să le spună dacă va debloca drumul sau nu', a scris Bădulescu, pe Facebook.

Grupul PSD a propus un proiect conform căruia drumul din Pădurea Băneasa să treacă definitiv în administrarea Municipiului Bucureşti. Varianta aceasta nu este însă susţinută de către primarul general, Nicuşor Dan, care a anunţat la începutul anului că nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin Pădurea Băneasa şi este de acord doar cu soluţia provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier. La finalul lunii iulie, CGMB a adoptat un proiect prin care cere Guvernului să îi dea drumul în administrare doar pentru patru ani. Această variantă nu a fost însă susţinută de Ministerul Mediului, care a transmis că nu este posibil ca municipalitatea bucureşteană să preia doar în administrare temporară cele două tronsoane de drum. În cadrul şedinţei de miercuri, a luat cuvântul şi un reprezentant al locuitorilor din cartierul Greenfield care s-a pronunţat pentru transferul definitiv al drumului în administrarea PMB, apreciind că au fost epuizate toate căile de punere în aplicare a hotărârii care prevedea doar preluarea provizorie.

'Din câte înţelegem, se doreşte din nou amânarea, prin cererea unei opinii juridice. Considerăm că orice opinie juridică pe acest subiect nu ar putea influenţa decizia unei instituţii, mai ales când vorbim de forul superior în acest domeniu. Vă rugăm să daţi curs invitaţiei noastre la o întâlnire de lucru la care să participe toţi liderii de grup din cadrul CGMB. (...) Ideal ar fi să stabilim această întâlnire în Greenfield, cu tot respectul, fără să consideraţi că este o aroganţă din partea noastră, doar pentru a vedea cu ochii dumneavoastră care este realitatea cu care cetăţenii din Greenfield se confruntă', a spus el. Un alt reprezentant al locatarilor din Greenfield a precizat că aceştia petrec 45-60 de minute pentru a ieşi din cartier, iar situaţia se va înrăutăţi în condiţii meteo nefavorabile.

Consilierul municipal PNL Cătălin Deaconescu i-a reproşat primarului general, Nicuşor Dan, că nu a participat la şedinţa extraordinară a CGMB, dar şi 'întârzierea nepermisă' a rapoartelor de specialitate.

'Sper că cineva din cabinetul primarului, măcar la cafeaua de dimineaţă, o să îi citească din procesul-verbal al şedinţei de astăzi şi o să îi spună ceea ce vreau să îi transmit: nu e nicio diferenţă în privinţa comportamentului său faţă de opoziţia de astăzi din CGMB, faţă de ceea ce făceau regimurile trecute', a susţinut el. Liderul grupului USR, Valentin Necula, a precizat că reprezentanţii formaţiunii vor participa la o discuţie cu reprezentanţii Cartierului Greenfield.

'Chiar ieri am avut o discuţie la care au participat domnul primar şi unii colegi de la PNL, în care domnul primar ne-a confirmat că urmează stabilirea acestei întâlniri. Aştept să avem această discuţie cu toţi liderii de grup', a afirmat Necula. Conform proiectului propus de PSD, se solicită Guvernului emiterea unei hotărâri privind transmiterea Drumului D68-FE004 - 0,572 km, tronson cuprins între borna 38 şi borna 58 şi a Drumului D68-FE004, tronson cuprins între borna 58 şi borna 40 din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva în domeniul public al Municipiului Bucureşti.

Cele două tronsoane de drum din Pădurea Băneasa ar urma să fie întreţinute şi reabilitate din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, în vederea deschiderii circulaţiei pe drumurile forestiere şi asigurării accesului riveranilor Cartierului Greenfield, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel