![Conopidă în sos dulce-acrișor, coaptă în cuptor, nu ai încercat niciodată o astfel de mâncare. Sursa foto: freepik.com Conopidă în sos dulce-acrișor, coaptă în cuptor, nu ai încercat niciodată o astfel de mâncare. Sursa foto: freepik.com](https://media.dcnews.ro/image/202302/w670/conopida-in-sos-dulce-acrisor--coapta-in-cuptor--nu-ai-incercat-niciodata-o-astfel-de-mancare_23224300.jpg)
Legumele și verdețurile sunt produse sănătoase cu un potențial incredibil. Ai nevoie de puțină imaginație pentru a le pregăti în diferite moduri. Condimentele, ierburile aromatice, sosurile le pot transforma radical, precum și diferitele metode de gătit. Bucătarii cu experiență sunt mereu atenți și la toate părțile legumelor, din care pregătesc diferite bucate.
Salată de cartofi cu somon și pătrunjel, sățioasă și fabulos de bună. Toată familia îți va mulțimi
Rețeta pe care o propunem în acest articol nu este deloc complicată, ci este rapidă, iar rezultatul final le cuceri și persoanele care nu iubesc varza.
Iată ingredientele de care vei avea nevoie:
1 conopidă albă;
1 lingură piure de roșii;
1 legătură de pătrunjel tocat;
ardei iute (opțional);
2 linguri de miere
4 linguri de sos salsa,
ulei de măsline extravirgin.
Rețeta, pas cu pas
Conopida se curăță de frunze, se spală bine și desface în bucăți mici. Într-un bol destul de mare, pune sosul salsa și mierea și amestecă bine.
O cratiță cu apă se pune la fiert cu puțină sare. Când apa începe să fiarbă, se adaugă conopida și se fierbe cinci minute.
Ți-au rămas paste în frigider? Prepară o omletă crocantă și rafinată: 5 secrete ale bucătarilor
După ce ai scurs bine conopida, pune bucățile în sosul preparat. Amestecă astfel încât fiecare bucățică de conopidă să unsă cu sos. Bucățile de conopidă se pun într-o tavă de copt, unsă cu ulei.
Toarnă deasupra piureul de roșii, sare, piper și un praf de ardei iute. Conopida se coace la 180° timp de 20 de minute. Nu uit asă amesteci din când în când.
Dacă ingredientele din cuptor se usucă prea mult, poți adăuga puțină apă, din oala în care ai fiert conopida.
După 20 de minute, verifică dacă conopida este gata, scoate-o din cuptor și adaugă pătrunjelul tocat. Toată lumea va adora această rețetă ! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Știrea zilei e despre Carmen Brumă. Nimeni din presă n-a scris despre asta!
- Noi informații despre problemele navei spațiale Starliner. Ce au descoperit inginerii
- Diferența dintre Ambulanță și SMURD. Când și unde intervine fiecare. Raed Arafat, explicații din sistem/ VIDEO
- Motivul crimei de la Brăila. Ipotezele luate în calcul de anchetatori
- BANCUL ZILEI: Între vecini, la Vaslui
- Ciolacu, replică pentru Geoană: E de noaptea minții! / video
- Victorie de etapă pentru investitorul Alin Bucur. Plaja Caelia a primit „undă verde“ de la Tribunalul Constanța
- „Cazul Lasconi” se repetă în familia lui Elon Musk. Miliardarul se laudă că a dezmoștenit-o pe fiica lui trans și a declarat-o moartă. Aceasta a ripostat în presă
- Reacția unui profesor după ce un coleg a venit în fustă: Să încercăm să înțelegem de ce e supărată lumea pentru cum se îmbracă Nae la facultate
- Continuă coaliția PSD - PNL după alegeri? Alina Gorghiu: Sper să nu se supere nimeni că îndrăznesc să am această opinie / video