Congresul PPE la București. Care sunt beneficiile pentru România și ce are de câștigat țara noastră prin prezența liderilor europeni în Capitală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Congresul Partidului Popular European va avea loc, în perioada 6-7 martie 2024, la București.

În perioada 6-7 martie 2024 la București, la Romexpo, va avea loc Congresul Partidului Popular European. În acest sens, președintele PNL Nicolae Ciucă a transmis un mesaj

„Cel mai important eveniment politic al Europei înainte alegerile europarlamentare, găzduit de Partidul Național Liberal, este o șansă pentru România de a-și consolida legăturile cu cei mai importanți lideri europeni“, a zis Nicolae Ciucă.

De asemenea, comisarul european din partea PNL, Adina Vălean punctat că prin organizarea congresului PPE „România câștigă prestigiu și reputație.“

„Decizia celei mai mari familii politice europene de a veni la Bucureşti are la bază caracterul puternic pro-european al tuturor deciziilor luate de România şi de PNL în ultimii ani. Congresul PPE la Bucureşti reprezintă şi un semn de solidaritate al UE cu România şi cu statele aflate în vecinătatea războiului declanşat de Rusia în Ucraina. Este un mesaj clar că liderii UE sunt alături de noi şi vor să ne sprijine şi mai mult”, a transmis europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European. 

În ceea ce privește beneficiile pentru România, în cifre concrete, 9,4 milioane euro au fost virați deja României prin PNRR de Comisia Europeană, bani obținuți inclusiv prin efortul liberalilor, alături de popularii europeni (total 28,5 miliarde euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență).  

Politicile PPE

- Protecție pentru fermieri, producția internă și consumatorii români. Liberalii și PPE au eliminat: cerințele nerealiste de pesticide care riscau să falimenteze sute de mii de ferme; prevederea prin care 10% din teren trebuia lăsat nelucrat; interzicerea motoarelor cu ardere internă începând cu 2035 (cum ar fi diesel, GPL). Aceasta ar fi afectat mediul privat și obligat cetățenii români să renunțe la mașini pe diesel și GPL. RENEW a votat pentru interzicerea acestora.

- Popularii europeni sunt cei care, prin propuneri concrete, au susținut agricultura competitivă, revitalizarea zonelor rurale și investițiile în infrastructură.

- PPE militează pentru protejarea producției interne de bunuri importante pentru români, printre care cereale, carne de pasare, ouă, zahăr, ulei, miere.

- O altă temă de interes în acest mandat al europarlamentarilor PPE în Parlamentul European, ca cel mai important grup politic, este și una extrem de actuală, siguranța online. PPE este campion al protejării copiilor de conținut online care le afectează sănătatea fizică și psihică, așa cum transmit liberalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel