Congressman: Avem voturile să-l suspendăm pe Obama
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
obama suspendate dc
obama suspendate dc

Un membru al Congresului american, Blake Farenthold, susține că republicanii ar putea obține destule voturi în Camera Reprezentanților pentru a-l suspenda pe președintele Barack Obama, pe fondul scandalului iscat pe tema certificatului de naștere al liderului SUA.

Una dintre teoriile conspirației referitoare la Barack Obama spune că președintele american nu s-a născut pe teritoriul țării unchiului Sam, și, potrivit articolului 2 din Constituția SUA, nu este eligibil pentru funcția de șef al statului. Republicanul Farenthold opinează că nu s-au făcut destule demersuri în Congres pentru a se verifica această teorie, vehiculată încă din timpul primei campanii electorale a lui Obama.

”Cred că, din păcate, calul a părăsit hambarul, în chestiunea certificatului de naștere”, spune Blake Farenthold, rezonând cu Markwayne Mullin, colegul său din Oklahoma care marșa pe această ipoteză.

”Ai adus în discuție o întrebare care se află pe buzele multora: 'Dacă toată lumea este așa de nemulțumită cu privire la președinte, de ce nu-l suspendăm'?”, afirmă Farenthold, citat de The Daily Beast. ”O să-ți dau un răspuns foarte sincer: dacă am vrea să-l suspendăm pe președinte mâine, probabil că am aduna suficiente voturi în Camera Reprezentanților pentru asta. Dar ar merge mai departe la Senat și acolo s-ar bloca”, a continuat el.

Încercarea de suspendare a lui Clinton, un eșec

Republicanul explică faptul că procesul suspendării presupune votul din Camera Reprezentanților și dezbaterea din Senat. Farenthold amintește că tentativa de a-l suspenda pe fostul președinte Bill Clinton a făcut mai mult rău țării.

”Ce mesaj transmitem Americii dacă îl suspendăm pe Obama, dar nu-l demitem și este găsit fără de vină? Vom spune apoi că e în regulă?”, a declarat Congressman-ul. ”În afară de faptul că nu ar avea niciun efect, cred că o tentativă eșuată de suspendare a președintelui are potențialul de a face rău societății”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel