Congres SUA. Istoria secretă a hărțurilor sexuale, pe cale să explodeze
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Scandalul sexual izbucnit la Hollywood s-a extins în Congresul american.

Numeroase femei care fac parte din Senat şi din Camera Reprezentanţilor au povestit cum au fost hărţuite sau agresate de colegii lor. 

Cazul unei femei care susține că a fost concediată de către John Conyers, unul dintre cei mai înalți democrați din Camera Reprezentanților, pentru că nu a răspuns avansurile sale, a scos la iveală faptul că Congresul SUA nu are departament de resurse umane.

În schimb, angajații Congresului au 180 de zile pentru a raporta un incident de hărțuire sexuală către Oficiul de Conformitate, ceea ce duce apoi la un proces îndelungat care implică consiliere, mediere și necesită semnarea unui acord de confidențialitate înainte ca o plângere să poată merge mai departe.

Potrivit unor documente eliberate săptămâna trecută, O.O.C. a plătit peste 17,2 milioane de dolari contribuabililor pe parcursul a 20 de ani pentru a acoperi 268 de reglementări din Congresul american, inclusiv acuzațiile de hărțuire sexuală. 

Valul de acuzații depășește granița Washingtonului

Valul de acuzații se ridică și în afara Washingtonului, cu o mână de parlamentari din capitalele de stat care se confruntă cu inculpări similare.

În California, consilierul Raul Bocanegra a fost acuzat de hărțuire sexuală de către șase femei. Acesta a declarat că va demisiona și că și-a suspendat campania de realegere.

De asemenea, șeful statului Florida, Jack Latvala, se confruntă cu acuzații asemănătoare, pe care le neagă. 

Președintele Partidului Democrat din Florida, Stephen Bittel, a demisionat săptamana trecută, pe motiv că a creat un mediu de lucru ostil atât pentru barbați cât și pentru femei .

"Îmi cer scuze tuturor celor care s-au simțit incomod în timpul mandatului meu la Partidul Democrat", a spus Bittel. 

Potrivit jurnalistului Mike Allen, acesta este doar începutul. El spune că reporterii i-au luat la puricat pe politicienii americani, iar tot mai multe astfel de cazuri vor ieși la suprafață, potrivit Vanity fair.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel