Data publicării:

Confruntarea electorală Trump-Biden este cu zi ce trece mai urmărită. Cum sunt primiți cei doi în mitingurile de campanie în statul american Georgia

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Pe baza rezultatelor cursei lor din 2020, cei doi candidați sunt într-o cursă strânsă pentru unul dintre cele mai importante state americane.  

Fostul președinte, în vârstă de 77 de ani, a criticat discursul de joi privind starea Uniunii, numindu-l un "discurs furios, întunecat și plin de ură".

O oră mai târziu, președintele Biden, în vârstă de 81 de ani, a dezvăluit noi aprobări în timp ce l-a atacat pe rivalul său.

Ambii sunt acum la o distanță izbitoare de a-și obține nominalizările partidului pentru cursa la președinție.

Trump a adunat până acum 1.076 de delegați și este la 139 distanță de numărul necesar pentru a câștiga aprobarea republicană. Biden a adunat 1.859 de delegați, cu 109 mai puțin decât are nevoie pentru a-și asigura biletul democrat.

Fiecare are șansa de a finaliza sarcina în concursurile primare marți, inclusiv în Georgia.

Duelul lor de sâmbătă vine, de asemenea, la două zile după ce Biden a mustrat retorica și palmaresul predecesorului său în termeni duri în timpul discursului privind starea națiunii în fața Congresului.

"Joe Biden nu ar trebui să strige furios la America. America ar trebui să strige furioasă la Joe Biden"

Trump și-a criticat adversarul "extrem de incompetent" pentru "cel mai dezbinător, partizan și radical discurs ținut vreodată de un președinte în acea cameră".

"Joe Biden nu ar trebui să strige furios la America. America ar trebui să strige furioasă la Joe Biden", a argumentat el.

De asemenea, el s-a concentrat asupra securității frontierelor și asupra uciderii în luna trecută a lui Laken Riley, o studentă din Georgia despre care se presupune că a fost ucisă de un imigrant fără acte.

Imigrația este acum principala preocupare pentru alegătorii americani, potrivit unui sondaj Gallup publicat luna trecută.

În timp ce susținătorii țineau în sus fotografii ale lui Riley, ale familiei și prietenilor ei, fostul președinte a promis să "ceară dreptate pentru Laken" și să "sigileze granița".

De asemenea, el l-a criticat pe Biden pentru că a revenit asupra comentariilor din timpul Stării Uniunii, în care s-a referit la suspect ca fiind "ilegal". Președintele și-a exprimat regretul într-un interviu pentru MSNBC că nu a folosit termenul preferat de democrați - "fără documente".

Remarca controversată a lui Biden a venit în timpul unui schimb de replici cu Marjorie Taylor Greene, aliată de top a lui Trump, care s-a întâlnit sâmbătă cu Trump la Roma, Georgia, orașul în care locuiește și pe care îl reprezintă în Congres.

El l-a atacat pe Trump - care l-a găzduit vineri și pe premierul Ungariei, Viktor Orban, la reședința sa din Florida - pentru că "a susținut dictatorii aspiranți și huliganii autoritari din întreaga lume".

Reîncadrând alegerile generale din noiembrie ca fiind "o competiție între forțe concurente într-o bătălie pentru sufletul acestei națiuni", președintele și-a reiterat opinia că "povestea de resentimente și răzbunare" a lui Trump nu a fost în interesul alegătorilor.

Urmărită la televizor de peste 32 de milioane de americani, campania lui Biden pentru realegere este în ofensivă.

El a vizitat vineri statul Pennsylvania și se va duce în Michigan și Wisconsin săptămâna viitoare, în timp ce membrii administrației sale sunt, de asemenea, răspândiți în toată țara.

Statul Georgia este una dintre mizele mari ale alegerilor. Cum sunt văzuți cei doi candidați

În timpul apariției sale de sâmbătă la Atlanta, mulțimea lui Biden a fost mică, dar entuziastă, ținând pancarte trecute de organizatori cu fraza "suntem la bord".

La eveniment, campania a dezvăluit oficial o susținere din partea unui trio de grupuri de acțiune politică, care vor cheltui 30 de milioane de dolari (23,3 milioane de lire sterline) pentru a mobiliza alegătorii negri, latino și asiatici în sprijinul democratului.

Președintele a atins multe dintre punctele din discursul său dur de la Capitol Hill, oferind remarci cu energie care pare să-i fi ajutat noul stil.

Menținerea acestui ritm în următoarele opt luni va fi o provocare, dar nu este o surpriză că ultima sa întâlnire cu Trump a avut loc în Georgia.

Pe baza rezultatelor cursei lor din 2020, statul sudic este cel mai marginal din țară. Biden a câștigat aici cu mai puțin de 12.000 de voturi.

O mare parte din victoria sa a venit de la aproape nouă din zece alegători negri care l-au susținut, dar sondajele recente au oferit semne îngrijorătoare, cu o lipsă clară de entuziasm în rândul multor alegători negri pentru candidatura lui Biden.

Sondajele îl arată pe Trump în frunte aici, dar și el are probleme. Georgia găzduiește unul dintre cele patru cazuri penale împotriva sa care ar putea fi judecate înainte de alegeri. Se confruntă cu 13 acuzații pentru presupusele sale eforturi de a răsturna rezultatele din 2020 în stat.

Pe scurt, Georgia este în mintea ambilor candidați, iar victoria din noiembrie ar putea depinde de rezultatul său, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel