Conflict UDMR - USR. Cseke Attila îl CONTRAZICE pe Vlad Voiculescu: Sumele despre care a vorbit NU EXISTĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Conflictele dintre miniștrii Guvernului Cîțu continuă. Cseke Attila l-a contrazis pe Vlad Voiculescu, în direct. 

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a vorbit despre proiectul de OUG privind finanțarea pentru organizarea și amenajarea centrelor vaccinare. Acesta susține că sumele de care a vorbit ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ”nu există la Ministerul Dezvoltării”.

"Colegul meu, Vlad Voiculescu, a avut o problemă sau o eroare"

"Ministerul pe care îl conduc este ministerul de resort pe partea de administrație, deci tot ceea ce legat de legislație pe administrație este în curtea noastră. Eu cred că colegul meu, Vlad Voiculescu, a avut o problemă sau o eroare de comunicare, pentru că sumele de care dânsul a vorbit nu există la Ministerul Dezvoltării în prezent pentru că nu avem legea bugetului de stat aprobată, iar cheltuielile cu această destinație de vaccinare, în mod logic nu puteau fi prevăzute anul trecut pentru că anul trecut, în ianuarie, nu eram în pandemie.

Banii nu vin prin Ministerul Dezvoltării pentru că nu avem această posibilitate. În schimb, finanțarea unităților sanitare cu paturi, a spitalelor atunci când vorbim de centre de vaccinare în interiorul spitalelor sau centrelor de vaccinare se face de la bugetul de stat prin transfer la Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate. De asemenea, pot fi prevăzute alte metode, inclusiv din Fondul de rezervă bugetară, sau prin legea bugetului. Deci sunt soluții pentru a debloca această situație și cred că deja astăzi suntem într-un alt stadiu", a declarat Cseke Attila, în direct la B1 TV.

Declarația de la care a plecat totul

Totul vine în contextul în care Vlad Voiculescu a declarat că "după ce există o evaluare, evident că banii pot fi ceruţi de către autorităţile publice locale de la Guvern. Există de asemenea un partener instituţional pentru asta şi se numeşte Ministerul Dezvoltării. Ministerul Dezvoltării este partenerul din Guvern care discută direct cu autorităţile publice locale atunci când există o nevoie de finanţare la nivel local aşa se întâmplă lucrurile. Ministerul Dezvoltării este unul dintre ministerele avizate ale acestei ordonanţe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel