Conflict Orban - Cîțu. Milioane de români, în vizor! PNL, greșeală mare
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Conflictele în interiroul guvernului sunt la ordinea zilei, dar cel mai puternic este cel dintre ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, și premierul Ludovic Orban.

Râca dintre cei doi a început mai demult, odată cu nominalizarea lui Cîțu pentru funcția de premier,  dar acum continuă pe subiectul majorării pensiilor.

Este evident că guvernul PNL nu va respecta legea și nu va majora pensiile cu 40%. Acest lucru va duce, în mod clar, la un recul electoral puternic. Astfel, niciunul dintre cei doi decidenți nu vrea să fie asociat cu decizia.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, spune cu fiecare ocazie că nu el decide, că este o decizie politică: ,,Am făcut un jurământ să prezint guvernului situația reală. În spațiul public s-a creat impresia că nu vrea Cîțu să majoreze pensiile cu mai mult de 10%. Este fals, în primul rând nu eu decid cu cât cresc pensiile, ci Executivul, eu nu fac decât să atrag atenția că există riscuri, iar acel 10% este un scenariu care ne-ar permite să facem și investiții, și alte creșteri, să păstrăm echilibrul macroeconomic și este agreat și de finanțatorii noștri”.

Ca să nu rămâna dator, premierul Orban transmite, ”pe surse”, că el vrea să mărească pensiile cu 15%, dar Cîțu se opune și vrea o creștere de doar 10%.

Ei se ceartă și pensionarii suferă

Conform datelor Casei Naţionale de Pensii, peste 40% dintre români aveau pensii de cel mult 1.000 de lei în martie 2020. O creștere de 10% nu acoperă nici măcar inflația care a crescut galopant în ultimele luni. În timp ce Cîțu și Orban se ceartă, milioane de pensionari așteaptă respectarea legii și creșterea pensiilor cu 40%. Pare evident că acest lucru nu se va mai întâmpla, iar PNL va deconta electoral această greșeală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel