Conferință la Paris cu holograma lui Zelensky: Vom învinge și imperiul
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky
Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pledat joi, în cadrul unei conferințe la Paris, printre marile firme de tehnologie, apărând ca o hologramă și făcând referire la "Războiul Stelelor", în încercarea de a obține ajutor în lupta țării sale împotriva Rusiei.

Zelensky a declarat în fața unei mulțimi de sute de persoane la târgul VivaTech că Ucraina oferă firmelor de tehnologie o șansă unică de a reconstrui țara ca o democrație complet digitală, relatează The Guardian.

"Este neobișnuit ca președinții sau șefii de guvern să folosească o hologramă pentru a se adresa oamenilor, dar acesta nu este singurul aspect din "Războiul Stelelor" pe care îl punem în practică", a spus el.

"Vom învinge și imperiul", a spus el, comparând forțele ruse cu băieții răi din franciza "Războiul Stelelor".

Zelenski a adăugat că guvernul său va prezenta un plan specific pentru guvernare digitală la o conferință în Elveția, în următoarele săptămâni.

"Nicio altă țară din lume nu vă va oferi o astfel de șansă de a folosi cele mai avansate tehnologii la nivel de stat", a spus el, adăugând: "Este un experiment și o revoluție digitală, precum și modernizarea sistemului actual, toate în același timp."

Ucraina a fost lăudată pentru utilizarea tehnologiei în timpul războiului cu Rusia, utilizând comunitățile cripto pentru a strânge fonduri și chiar apelând cu succes la Elon Musk pentru a furniza infrastructura pentru serviciile de internet prin satelit.

Citește și....

Îndemnul președintelui Iohannis, transmis din Kiev. ”Să îi ajutăm pe prietenii ucraineni”

„Să îi ajutăm pe prietenii ucraineni să clădească un nou viitor şi să ne concentrăm pe nevoia de pace, efortul de reconstruire şi reclădire a viitorului acestei ţări”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis. El publică fotografii din timpul vizitei la Kiev.

„Suntem aici împreună cu Președintele Zelenski pentru că știm că aceasta este de datoria noastră să acționăm. Este responsabilitatea noastră să păstrăm acest impuls și să ajutăm prietenii noștri ucraineni să-și construiască un nou viitor. (...) Să îi ajutăm pe prietenii ucraineni să clădească un nou viitor şi să ne concentrăm pe nevoia de pace, efortul de reconstruire şi reclădire a viitorului acestei ţări”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.



El a postat și fotografii din timpul vizitei la Kiev



Președintele României, Klaus Iohannis, s-a alăturat joi, celor trei lideri europeni, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi, în vizita în Ucraina.

Cei patru lideri europeni au fost primiţi joi, la Kiev, de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Anterior, ei au vizitat Irpin.

Iată discursul preşedintelui: 

„Demersul nostru comun reafirmă unitatea noastră și angajamentul solid de a continua sprijinul pentru Ucraina. România, ca vecin și partener de încredere, dar și ca stat membru al Uniunii Europene și Aliat NATO cu cea mai lungă frontieră cu Ucraina, este pe deplin solidară cu poporul ucrainean. Deplângem pierderile de vieți omenești, rănile deschise ale tuturor ucrainenilor care și-au văzut căminele, școlile, spitalele și chiar istoria atacate în mod brutal. Suntem mai uniți și mai puternici ca niciodată – la nivel regional, european și transatlantic – în prezervarea valorilor noastre fundamentale și a ordinii internaționale bazate pe reguli, pe care dumneavoastră, cetățenii ucraineni, le apărați cu atât de mult curaj. Agresiunea premeditată, nejustificată, neprovocată și ilegală a Rusiei trebuie să înceteze... citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel